Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 Το πρωί της Πέμπτης,  30 Ιανουαρίου του 2014,  παρευρέθηκαν στο  θέατρο του  Δημαρχείου Κορίνθου οι εκπαιδευτικοί και ιερείς που συνταξιοδοτήθηκαν, με σκοπό να τιμηθούν για την προσφορά τους  στην εκπαίδευση.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν, Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, η υπεύθυνη της εκδήλωσης και αντιδήμαρχος κοινωνικής & εκπαιδευτικής πολιτικής  Σοφία Λέκκα, ο πανοσιολογιότατος εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κορίνθου Πατήρ Άνθιμος, ο υπεύθυνος της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης  κ. Σαμαράς, ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων  κ. Χριστοδουλόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες.



Ο Δήμαρχος Κορινθίων, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους Ιερείς και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι η γιορτή των τριών Ιεραρχών είναι συνυφασμένη με την Ελληνική παιδεία, μια σχέση διαχρονική ανάμεσα στην Ορθοδοξία και την εκπαίδευση.
Υπογράμμισε ότι η σημερινή παρέκκλιση της κοινωνίας μας από την  παραπάνω σχέση και η υιοθέτηση του καταναλωτικού μοντέλου στην καθημερινότητά μας, έχει σαν αποτέλεσμα  μια άνευ προηγουμένου κρίση για τη κοινωνία και τη Χώρα μας. Υποστήριξε ότι η κρίση αυτή θα εξέλιπε, εάν το αναπτυξιακό μας πρότυπο είχε  ακόμα σαν βάση τις αξίες και τα ιδανικά του δοκιμασμένου και επιτυχημένου Ελληνορθόδοξου τρόπου διδασκαλίας.
 Υποστήριξε ότι τα ωραιότερα «πράγματα» στη ζωή δεν είναι στην ουσία  «πράγματα» αλλά αυτά που διδάσκει η εκκλησία και μας προσφέρει  η σωστή εκπαίδευση.
Τόνισε ότι η πρωτοβουλία  της συγκεκριμένης βράβευσης είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το 1999-2000. Σκοπό της, είναι να τιμήσει και να εκφράσει  την ευγνωμοσύνη στους Ιερείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έδωσαν τα φώτα και τα πρώτα εφόδια στη νέα γενιά, με στόχο την επαγγελματική καταξίωση και προσωπικής  τους επιτυχία
Υπογράμμισε ότι εμείς σήμερα σαν Δημοτική Αρχή, πράττοντας το ελάχιστο, ανταποδίδουμε ένα μέρος της ευγνωμοσύνης που υπάρχει  από την πλευρά των δημοτών και η οποία  αυτή εκφράζεται δια μέσου της Δημοτικής Αρχής  στους Ιερείς και εκπαιδευτικούς.
Παρότι οι εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτήθηκαν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αυτοί συνεχίζουν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, όποτε χρειαστεί.
Απόδειξη είναι ο θεσμός των κοινωνικών φροντιστηρίων  του δήμου Κορινθίων, ο οποίος ξεκίνησε να λειτουργεί με συνταξιούχους καθηγητές. Αυτοί, με το χρόνο πλαισιώθηκαν με επιπλέον ενεργούς και ανέργους καθηγητές που επιθυμούν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους στη νέα γενιά.  Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί ένα μήνυμα που  έχει να κάνει με τον εθελοντισμό και με το Ελληνορθόδοξο τρόπο εκπαίδευσης,  ένα στοιχείο,  που επιζητά τόσο η εκκλησία  όσο και μια πολύ μεγάλη κατηγορία Ελλήνων.
Τελειώνοντας ο Δήμαρχος ευχήθηκε  χρόνια πολλά σε όλους τους ιερείς και  εκπαιδευτικούς δίνοντας την υπόσχεση εκ μέρους του Δήμου ότι αυτή η πρωτοβουλία, παρ΄ όλες τις αντιξοότητες, θα συνεχισθεί  για  να τιμά  αυτούς που επιθυμούν να προσφέρουν  τις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη τους στην  εκπαίδευση των  παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου