Ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανέγερσης του 10ου Νηπιαγωγείου Τρίπολη

Υπογράφηκε το συμφωνητικό για την ανέγερση του 10ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρίπολης  το οποίο είναι δυναμικότητας 50 νηπίων. Το νηπιαγωγείο θα κατασκευαστεί δίπλα από το οικόπεδο του 8ου Δημοτικού σχολείου Τρίπολης.
Το 10ο Νηπιαγωγείο είναι το δεύτερο κατά σειρά σχολικό κτίριο από τα τρία που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Το πρώτο είναι το 4ο Νηπιαγωγείο όπου γίνεται η τελετή θεμελίωσής του και τρίτο το 12ο Δημοτικό σχολείο το οποίο θα κατασκευαστεί στην περιοχή επέκτασης του Σταδίου στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη.
Με την κατασκευή  αυτής της σχολικής μονάδας λύνεται σε σημαντικό βαθμό το θέμα της προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Τρίπολης, αφού τα περισσότερα νηπιαγωγεία πριν από 4 χρόνια στεγάζονταν σε μισθωμένους ακατάλληλους χώρους.



Η δημοτική αρχή προσπαθεί με την πρωτοβουλία της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και του προέδρου της κ. Καλτεζιώτη  να στεγάσει τα σχολεία σε ασφαλείς χώρους ευχάριστους για τους μαθητές.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται για να κατασκευαστεί ένα σχολικό γυμναστήριο στο χώρο του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Τρίπολης.

Το έργο του Νηπιαγωγείου έχει προθεσμία υλοποίησης 14 μήνες και ο κ. Χρήστος Χρονόπουλος κατασκευαστής του έργου, ελπίζει το έργο να είναι έτοιμο και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια αν και οι συνθήκες το επιτρέψουν, για να μπούν οι  μαθητές στο σχολικό κτίριο πριν τελειώσει το σχολικό έτος του 2014 πριν λήξει η προθεσμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου