Σε τραγική οικονομική κατάσταση οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ

 Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΑ κος Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος μίλησε για το θέμα των κατασχετηρίων που έχει στείλει ο ΟΑΕΕ. Η  εντολή αυτή είναι  σκληρή για τους επαγγελματίες, διότι δε λαμβάνεται υπόψιν  η τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, συνέπεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης της χώρας, της εξοντωτικής φορολογικής πολιτικής και της πολιτικής λιτότητας που προκαλούν ασφυξία στην αγορά.
Η  Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας αντέδρασε έντονα στην εξωφρενική τακτική των κατασχέσεων τη στιγμή που οι μισοί από τους ασφαλισμένους δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές  τους. Οι υποχρεώσεις του ταμείου μηνιαία σε συντάξεις δεν καλύπτονται ούτε στο μισό των εισπράξεων.



Ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος τρόπος έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι δυνατότητες εκείνες οι οποίες θα επιτρέπουν στους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες να συνεισφέρουν στο μέτρο του δυνατού και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ΓΣΕΒΕE έχει κάνει κάποιες λογικές προτάσεις, ώστε οι επαγγελματίες να μπορέσουν να έχουν ιατρική περίθαλψη πληρώνοντας ένα ποσό το  οποίο θα επιλέγουν οι ίδιοι μιά ασφαλιστική κλίμακα η όποια θα βοηθά τους ασφαλισμένους να πληρώνουν.
Με αυτές τις μικρές έξυπνες και λογικές κινήσεις το ταμείο θα εξασφαλίσει 540.000.000 ευρώ από εισροή κεφαλαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου