Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο από την Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου

 H Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) οργανώνει το  1ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο για εκπαιδευτικούς  από την Πελοπόννησο και από  την υπόλοιπη Ελλάδα. Το Σχολείο της Φύσης θα πραγματοποιηθεί  από τις  23 έως 26 Απριλίου 2014  για 150 εκπαιδευτικούς και θα φιλοξενηθεί  στις κατασκηνώσεις του Δήμου Καλαμάτας στην Αγία Μαρίνα στον Ταΰγετο,  σε υψόμετρο 1400 μ..  Η οργάνωση  γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και με τη στήριξη τοπικών συλλόγων, φορέων και  πολλών ομάδων της Μεσσηνίας.



Το Σχολείο της Φύσης θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά του τόπου μας, να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση, να  εξερευνήσουν  το περιβάλλον  και να αναπτύξουν μία βιωματική σχέση με τον Ταΰγετο. Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες θα γίνει προσέγγιση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και θα βιωθούν οι τοπικές συνθήκες και  εμπειρίες που αξιοποιούν τα λαογραφικά, αρχιτεκτονικά, θρησκευτικά και γαστρονομικά στοιχεία της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα σε ποια πεζοπορική διαδρομή θα πάρουν μέρος και σε ποιο από τα 30+1  βιωματικά εργαστήρια θα συμμετέχουν, με βάση  τα ενδιαφέροντά τους, που θα συντονίζουν 50 εκπαιδευτές ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.
Το ανοιξιάτικο σχολείο της φύσης θα ξεκινήσει την Τετάρτη 23 Απριλίου το μεσημέρι  στις 16:00 ( από τις 13:00 - 15:00 ξενάγηση στην πόλη) και θα τελειώσει το Σάββατο 26 Απριλίου το μεσημέρι στις 15: 00.

Περισσότερες πληροφορίες στο peekpepeloponnisou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου