Ετοιμάζεται το 8ο Αρκαδικό Πανόραμα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Συνεπής στο ραντεβού της κάθε δύο χρόνια, ανοίγει τις πύλες της και παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις σε όλους τους κλάδους με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα και τα Αγροτικά Παραδοσιακά Προϊόντα.
Το κόστος είναι 29 ευρώ το τετραγωνικό τιμή πολύ χαμηλή καθώς το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει συμβάλει στο να είναι τόσο προσιτή η τιμή για τους επαγγελματίες.
Η μεγάλη αναγνωσιμότητα που έχει αποκτήσει το Αρκαδικό Πανόραμα είναι καθοριστική και τα πλεονεκτήματα που αποκτούν οι επιχειρηματίες που θα πάρουν μέρος σε αυτή τη  μεγάλη έκθεση. Τα ωφέλη είναι διαχρονικά καθώς υπάρχουν σταθεροί επισκέπτες που επισκέπτονται την έκθεση συστηματικά.



Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 2 έως τις 7 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας της: Καθημερινές: 17.00 – 22.00 και Σαββατοκύριακο: 10.30 – 22.00.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σειρά ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι  εκδηλώσεις είναι ανοικτές για όλους τους εκθέτες και τους επισκέπτες και θα λάβουν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της έκθεσης, ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης (ΚΤΙΡΙΟ ΓΕΑ), με δωρεάν είσοδο.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Την πρωτη μέρα της έκθεσης Παρασκευή 2 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τα εκαίνια της Περιφερειακής Έκθεσης

στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, υπό τους ήχους της Χορωδίας Τρίπολης και τα «νόστιμα  κεράσματα» του Συνεταιρισμού Γυναικών Λεωνιδίου.

Το Σάββατο 3 Μαΐου στις 12:00 θα γίνει το «2ο OPEN COFFEE» όπου ο

σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας διοργανώνει την δεύτερη συνάντησή του και προσκαλεί όσους ασχολούνται με το επιχειρήν, την καινοτομία σε όλες της μορφές της, τις νέες τεχνολογίες, τα ελληνικά start-ups, το διαδίκτυο.

Η πρόσκληση ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, η γραβάτα μη υποχρεωτική, μάλλον απευκταία. Επιπλέον, πρόκειται να επιχειρηθεί η διάνθιση του βασικού concept, με σκοπό την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των επιδιώξεων του Open Coffee Club Greece.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθούν θέματα χρηματοδότησης και καλλιέργεια ικανοτήτων του νέου επιχειρηματία, βέλτιστες πρακτικές και εξελίξεις στο χώρο των επιχειρήσεων θέματα καινοτομίας και εξωστρέφειας , την χρήση της τεχνολογίας στην τέχνη και την εκπαίδευση αλλά και του όμορφου και ελπιδοφόρου τόπου μας .

Στην συνέχεια  θα πραγματοποιηθεί ο «4ος Μαθητικός Διαγωνισμός» στις 18:00 όπου το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network, διοργανώνει εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του «4ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εργασίες και θα απονεμηθούν τα βραβεία επίδοσης και συμμετοχής στις ομάδες μαθητών των σχολείων της Αρκαδίας που συμμετείχαν στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, ο οποίος αθλοθετήθηκε και διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αρκαδίας με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και του ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την ενημέρωση των μαθητών και μια πρώτη επαφή τους με την έννοια και την αξία της επιχειρηματικότητας.



Το ολοήμερο πρόγραμμα της Κυριακής έχει διαμορφωθεί ως εξής:

«3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου – Αγροτουρισμού»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού – Υπαίθρου – Αγροτουρισμού.

Τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι του τουριστικού κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες και φορείς που εμπλέκονται άμεσο με τον τουρισμό υπαίθρου - αγροτουρισμό.

Κύρια Θέματα του Συνεδρίου

·         Το μέλλον της επιχείρησης τουρισμού υπαίθρου στις Ευρωπαϊκές  χώρες.

·         Η δημιουργία προϊόντος (Branding) και η συνεργασία στον αγροτουρισμό. Το κλειδί της επιτυχίας. Μαθαίνοντας από την αυστριακή εμπειρία.

·         Προώθηση και διαδικτυακές πωλήσεις για μικρούς αγροτουριστικούς ξενώνες.

·         Πολιτισμός - Οινικός Τουρισμός: ισχυρά στοιχεία του Τουρισμού υπαίθρου – αγροτουρισμού.

·         Διαφοροποίηση και Δικτύωση Προϊόντων και Υπηρεσιών στον Αγροτουρισμό μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

·         Η σπουδαιότητα των τοπικών προϊόντων στον αγροτουρισμό.

·         Το αγροτουριστικό προϊόν και η προβολή του.

·         Δικτύωση και προώθηση του τουρισμού υπαίθρου – αγροτουρισμού.

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου στην ιστοσελίδα του Αρκαδικού Πανοράματος www.arkadiko-panorama.gr στην κατηγορία Εκδηλώσεις.

Το βράδυ της Κυριακής θα κλείσει με χορούς από τους Χορευτικούς Ομίλους στις 21:00

Με Επιχειρηματικές συναντήσεις θα ξεκινήσει το Αρκαδικό Πανόραμα τη Δευτέρα 5 Μαΐου στις 19:00 .

«Υπηρεσίες και Εργαλεία για την ενίσχυση της Εξωστρέφειας»

Σε αυτή την ενημερωτική εκδήλωση (η οποία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη) θα παρουσιαστούν οι αγορές: Κίνας, Ρωσίας, Γαλλίας και Γερμανίας από τους εμπορικούς ακολούθους της Ελλάδας στις αντίστοιχες χώρες και θα αναλυθούν η οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας και εξαγωγής ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Διοργανωτές της εκδήλωσης: οι Πρόεδροι και τα Μέλη του Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας – Enterprise Europe Network.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 6 Μαΐου 9:30 – 12:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν οι επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εμπορικούς ακολούθους.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί εκδήσωση με θέμα «Τηλεθέρμανση στην πόλη της Τρίπολης»

«Τηλεθέρμανση στην πόλη της Τρίπολης»

Ο Δήμος Τρίπολης, στα πλαίσια διερεύνησης της δυνατότητας ανάπτυξης συστήματος Τηλεθέρμανσης για οικιακή χρήση στην πόλη της Τρίπολης, διοργανώνει  ενημερωτική παρουσίαση με θέμα "Τηλεθέρμανση στην πόλη της Τρίπολης".

Στόχος της εκδήλωσης είναι όλες οι ανάγκες σε ζεστό νερό των κατοίκων της πόλης της Τρίπολης, να καλύπτονται μέσω αυτού του πρωτοποριακού συστήματος, το οποίο, εκτός από εξαιρετικά οικονομικό, θεωρείται ότι έχει και το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης.

Εισηγήτρια: Καλέλλη Παναγιώτα, Χημικός Μηχανικός



Και το βράδυ στις 20:30 οΕκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ ΑΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του Νέου ΕΣΠΑ. Ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Μπακιρτζής Κωνσταντίνος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του «ΑΚΜΩΝ»  θα αναλύσει και θα επικεντρωθεί στα εξής ζητήματα:

1) Στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας βιώσιμων θέσεων εργασίας σε κλάδους που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα.
2) Στην αντιμετώπιση της κρίσης, την καταπολέμηση της φτώχιας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
3) Στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης η οποία από την πλευρά της μπορεί να συνεισφέρει στην επίτευξη των άλλων δύο στόχων.
4) Στην ολοκλήρωση βασικών υποδομών αλλά και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, διότι τα μέτρα αυτά είναι συνδεδεμένα τόσο με την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας όσο φυσικά και με την ποιότητα της ζωής μας.

Την τελευταία μέρα της έκθεση Τετάρτη 7 Μαΐου στις 20:30 όσοι βρεθούν στην έκθεση θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν συνταγές από την Αρκαδία.

«Παραδοσιακές Συνταγές και Γεύσεις της Αρκαδίας»

Ένα γαστρονομικό happening με Αρκάδες μάγειρες να ετοιμάζουν και να σερβίρουν παραδοσιακές Αρκαδικές συνταγές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε

στην ιστοσελίδα του Αρκαδικού Πανοράματος, www.arkadiko-panorama.gr, μπορείτε να βρείτε όλες οι πληροφορίες για τις εκδηλώσεις.

Πληροφορίες

Επιμελητήριο Αρκαδίας: 2710 227141



ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 2 έως τις 7 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας της: Καθημερινές: 17.00 – 22.00 και Σαββατοκύριακο: 10.30 – 22.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου