ΚΟΡΙΝΘΙΑ- Εμφάνιση κρούσματος καταρροϊκού πυρετού στην περιοχή Φενεού

Την Δευτέρα 23-6-2014, μετά την εμφάνιση ενός κρούσματος καταρροϊκού πυρετού στην περιοχή Φενεού, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στην Γκούρα, με θέμα τον καταρροϊκό πυρετό.  Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ.Παπαγγελόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ιδιώτες κτηνίατροι, καθώς και πλήθος κτηνοτρόφων της περιοχής Φενεού και των γύρω περιοχών.  



Έγινε πλήρης ενημέρωση, από τον κ Ραβάνη Σταμάτη Προϊστάμενο του Τμήματος Κτηνιατρικής Κορινθίας, για την υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της νόσου του καταρροϊκού πυρετού και εξετάστηκαν οι τρόποι παρέμβασης για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσής του, αλλά και για την αντιμετώπισή της νόσου. Δηλώθηκε επίσης κατηγορηματικά ότι η ασθένεια αυτή δεν έχει καμία επίπτωση στον ανθρώπινο οργανισμό, ούτε βλάπτει τους καταναλωτές κατά την κατανάλωση κρέατος ή τυροκομικών προϊόντων.

Ο κ Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα προβούν σε ψεκασμούς χώρων που αναπτύσσονται τα έντομα μεταφοράς του ιού του καταρροϊκού πυρετού και παρά την τεράστια έλλειψη σε κτηνιατρικό προσωπικό, οι κτηνίατροι της Π.Ε. Κορινθίας έχουν κάνει τεράστιο έργο και ζήτησε από τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και άμεση προσέγγιση των κρουσμάτων. Δήλωσε τέλος ότι από την πρώτη στιγμή που υπήρχε υποψία κρούσματος έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να μην επηρεαστεί η «κτηνοτροφία, η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας της Πελοποννήσου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου