Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις χρηματοδοτήσεις παιδικών σταθμών δήμου Τρίπολης

Καμία απολύτως επιβάρυνση για τους γονείς
Για τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών ΕΕΤΑΑ μίλησε ο Μιλτιάδης Κοκκινάκος, πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Τ τονίζοντας ότι η λειτουργία των παιδικών σταθμών θα συνεχιστεί κανονικά. Κανένας γονιός όπως αναφέρει δεν θα κληθεί να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για κανέναν απολύτως λόγο.
Όπως διαβεβαιώνει και ο υπουργός, τα χρήματα θα δοθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α και οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα, αλλά μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί η σχετική εγκύκλιος. Οι δημοτικοί σταθμοί του δήμου Τρίπολης είναι, το Καραμελόσπιτο Πρωινό και το Καραμελόσπιτο Απογευματινό, Σχίζα Πρωινός, Θάνα Πρωινός, Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης.



Ο κ. Κοκκινάκος μεταξύ άλλων είπε ότι μπορεί να ενταχθεί  ο Βρεφονηπιακός Σταθμός 'Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη καθώς και οποιοσδήποτε άλλος ιδιωτικός σταθμός επιθυμεί.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ''Bοήθεια στο Σπίτι΄΄ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλα είναι στον αέρα. Το μόνο θετικό είναι ότι ξεκίνησε η διαδικασία χρηματοδότησης ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή των εργαζομένων.

Η απόφαση για το μέλλον του προγράμματος  θα είναι κεντρική και όχι σε τοπικό επίπεδο. Κλείνοντας μίλησε για τις προσλήψεις οι οποίες θα γίνουν 1 προς 10, δηλαδή 10 αποχωρήσεις, 1 πρόσληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου