Ecorap A.E. -ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Σε ένα πολύ σημαντικό συνέδριο για τη Βιομηχανική Συμβίωση που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα, με έναρξη την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 και έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο President, παρευρέθηκε ο κύριος Δημήτρης Ραψωματιώτης, επιχειρηματίας στο χώρο της διαχείρισης απορριμμάτων. Το διεθνές συνέδριο “SYMBIOSIS2014” διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με εισηγητές ειδικούς επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η αξία του συνεδρίου είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς στόχο έχει να αντιμετωπίσει το σημαντικό ζήτημα της αξιοποίησης των παραγόμενων βιομηχανικών αποβλήτων μέσω της προώθησης αποτελεσματικών τεχνολογιών και τις πρακτικές ασφαλείας. Στη συνέχεια δίνεται έμφαση κυρίως στην βιομηχανική συμβίωση, την κατανομή των υπηρεσιών, τη χρησιμότητα, τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση του περιβάλλοντος.

Στόχος του συνεδρίου είναι να τονώσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, των βιομηχανιών και των ενώσεων, να τους ενημερώσει για τη δημιουργία οικονομικής και περιβαλλοντικής αξίας μέσω της ενδοεταιρικής συνεργασίας και να συμβάλει στη μετάβαση μίας κοινωνίας χωρίς απόβλητα. Μεταξύ άλλων κάλυψε και τα παρακάτω θέματα:
Διαχείριση βιομηχανικών αποβλήτων
Βιομηχανική οικολογία
Βιομηχανική συμβίωση ως ένα επιχειρηματικό σχέδιο
Οικο-βιομηχανικά πάρκα
Πολιτικές και νομοθεσία για τη βιομηχανική συμβίωση
Τεχνολογίες και προσεγγίσεις για “καθαρή” βιομηχανική παραγωγή
Περιβαλλοντική οικονομία και βιομηχανία
Εργαλεία λήψης αποφάσεων
Αποδοτική χρήση πόρων σε βιομηχανίες διεργασιών
Επαναχρησιμοποίηση υλικών για την παραγωγή προϊόντων

Στα πλαίσια διοργάνωσης και διεξαγωγής του συνεδρίου, ο κ. Ραψωματιώτης, δήλωσε:
«Αυτό που μένει ως συμπέρασμα είναι ότι η λέξη «συμβίωση» έχει τεράστια αξία και πέρα από την βιομηχανική θα πρέπει να μας απασχολεί και η επιχειρηματική συμβίωση-συνεργασία σε τοπικό επίπεδο, Νομού και Περιφέρειας. Να αναπτυχθούν συνέργειες, να μελετηθούν οι κοινοί τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων, να διασφαλιστεί η συμπληρωματικότητα και τέλος να γίνει συνείδηση σε όλους η στήριξη της επιχειρηματικότητάς και η ειλικρινής συνεργασία με το κράτος, τους φορείς, το εργατικό – επιστημονικό προσωπικό, που εργάζεται ή συνεργάζεται με τις επιχειρήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου