Συγκίνηση και ανυπομονησία στο πρώτο Αντάμωμα Κακουραίων

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Αρτεμισίου «Η Άρτεμις» μαζί με το Σύλλογος Αρτεμισιωτών Αττικής διοργάνωσαν το πρώτο Αντάμωμα Κακουραίων τον Αύγουστο του 2014. Το αντάμωμα θα γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και στόχος του είναι να ενώσουν τις ρίζες τους όλοι οι Κακουραίοι του κόσμου και να περιδιαβούν το χωριό τους, αλλά και ναν συζητήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Την Κυριακή 3 Αυγούστου έγινε πανηγυρική θεία λειτουργία για τα 100 χρόνια από τα εγκαίνια του Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και μνημόσυνο για τους ξενιτεμένους συγχωριανούς που έμεναν για πάντα στην ξενιτιά. Έπειτα ακολούθησαν οι χαιρετισμοί στην αίθουσα του Συλλόγου στην πλατεία του χωριού.



Όλοι οι παρευρισκόμενοι φανερά συγκινημένοι, καθώς έβλεπαν παλιούς φίλους οι οποίοι ζουν μακριά, αλλά επειδή είχαν μία γλυκιά προσμονή να γνωρίσουν καλύτερα τους πατριώτες οι οποίοι για διάφορους λόγους άφησαν το αγαπημένο τους χωριό και ξενιτευτήκαν.

Στα πλαίσια του Ανταμώματος θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του γενεαλογικού δέντρου οικογενειών του χωριού, το οποίο έχει γράψει ο πρόεδρος του συλλόγους Αρτεμισιτών Αττικής αλλά και βράβευση ποιητών της περιοχής.

H ανυπομονησία για το επόμενο αντάμωμα μεγάλη, καθώς οι πατριώτες έχουν πολλά ακόμα να πουν και να μοιραστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου