Οι πρώτοι παγκόσμιοι αγώνες εργασιακού αθλητισμού στο Λουτράκι

Οι πρώτοι παγκόσμιοι αγώνες εργασιακού αθλητισμού στο ΛουτράκιΟι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, η πρώτη και σημαντικότερη διεθνής διοργάνωση εργασιακού αθλητισμού, θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας το 2016.
Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια διοργάνωση αποκλειστικά για τον εταιρικό αθλητισμό που θα φιλοξενηθεί στηνΠεριφέρεια Πελοποννήσου με επίκεντρο την πόλη του Λουτρακίουκαι η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης & Υγείας.



Η ανάθεση ανακοινώθηκε σε πρόσφατη επίσκεψη στο Λουτράκι του κ. DidierBesseyre, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού καθώς και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού, ο οποίος μάλιστα σε συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη επισφράγισε την συνεργασία των δύο μερών για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.  Κατά την παραμονή του στην περιοχή, ο κ. Besseyre είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων του τουρισμού καθώς και να ξεναγηθεί στις αθλητικές και τουριστικές εγκαταστάσεις του Λουτρακίου όπου θα βρίσκεται η έδρα των αγώνων, από τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου κ. Σπύρο Καραβούλη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα μας και πιο συγκεκριμένα οι περιοχές όπου θα φιλοξενηθούν οι Παγκόσμιοι Αγώνες έχουν αποτελέσει ήδη το επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας εργασιακού αθλητισμού σε τέτοιο βαθμό, ώστε ανακοινώθηκε επίσημα η διεξαγωγή του 1ου ιδρυτικού συνέδριου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού, στην Πελοπόννησο.
Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα αποτελέσουν την μεγαλύτερη αθλητική εταιρική συνάντηση με πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει περισσότερα από 20 αθλήματα και συμμετοχές αθλητών που θα ξεπεράσουν τα 4.500 άτομα, ενώ ο αριθμός μαζί με τους συνοδούς υπολογίζεται  μεγαλύτερος από 5.500 άτομα. Πρόκειται για μοναδική ευκαιρία ανάδειξης της χώρας μας ως ολοκληρωμένο αθλοτουριστικό προορισμό προσελκύοντας το διεθνές ενδιαφέρον επιχειρήσεων, φορέων καθώς και εταιρικών ομάδων και αθλητών από όλο τον κόσμο.
Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης & Υγείας συνεχίζει να προάγει ενέργειες με στόχο τη βελτίωση της υγείας μέσα από αθλητικές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δράσεις στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς και την δημιουργία συνθηκών για διασύνδεση μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων. - 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου