Άρχισαν οι εγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

 – Όλα τα δικαιολογητικά
Στις 26 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για τους πρωτοετείς φοιτητές. Παράλληλα, όσοι φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις μετεγγραφής θα μπορούν να δηλώσουν σε ποιο πανεπιστήμιο επιθυμούν να μετεγγραφούν. Η δήλωση αυτή, πάντως, δεν συνιστά αίτηση μετεγγραφής, αλλά έκφραση προτίμησης.



Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων, με βάση τα κριτήρια που προβλέπονται από τον νόμο και τη διεύρυνση ορισμένων από αυτά τα κριτήρια που αποφασίστηκε από το υπουργείο Παιδείας, εκτιμάται ότι είναι 40.000. Ο αριθμός των αιτούντων πάντως δεν θα γίνει γνωστός παρά στο τέλος της διαδικασίας, δηλαδή στις 26 Σεπτεμβρίου.

«Μέχρι τις 26 που τελειώνει η προθεσμία της εγγραφής, θα έχουμε εικόνα πόσοι θα ζητήσουν και μέχρι την Πέμπτη, Παρασκευή που θα βγάλουμε και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις θα μπορούμε να προσεγγίσουμε τον τελικό αριθμό. Αν είναι πολύ μεγάλος, δημιουργείται πρόβλημα με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που θα δεχθούν τα κύματα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποκτήσουν δικαίωμα μετεγγραφής φοιτητές παλαιότερων ετών.

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο πρέπει καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

- Αίτηση για εγγραφή.

- Ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης.

- Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

- Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

- Οσοι πέτυχαν από Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄(90% και 10%) υποβάλλουν και ευκρινές φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη).

Σημειώνεται ότι κάποια ιδρύματα της χώρας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο, Πατρών, Αιγαίου) έχουν πλέον θεσπίσει την ηλεκτρονική εγγραφή με σκοπό την απλούστευση της διαδικασίας, ενώ το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι οι γραμματείες του θα λειτουργήσουν και το προσεχές Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και την προσεχή Κυριακή 22 του μηνός για τη διευκόλυνση των φοιτητών.


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου