ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΣΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, με την Υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, διοργάνωσε το «ETU Triathlon European Cup & Mediterranean Championship 2014»σήμερα   Κυριακή 19 Οκτωβρίου. Πρόκειται για διεθνή αγώνα τριάθλου (κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο) με την ονομασία Triathlon 1, που  διεξήχθη  στην περιοχή της Κορίνθου και του Λουτρακίου   αγώνας του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου και του Μεσογειακού Πρωταθλήματος.



1) Ξεκινά από φέτος πιλοτικά με δύο αγώνες, τον πρώτο στην Avola της Ιταλίας και τον δεύτερο στο Λουτράκι και την Κόρινθο. Για την επόμενη χρονιά ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τέσσερις διεθνείς αγώνες σε προορισμούς της Μεσογείου, που έχουν ως σκοπό να προβάλλουν τη μοναδικότητα της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.


2) Η διεξαγωγή του αγώνα αυτού στο Δήμο μας, θα αναδείξει τη περιοχή μας ως τον ιδανικό αθλοτουριστικό προορισμό παγκοσμίως.
3) Τα οφέλη από την αθλητική εκδήλωση αυτή, δεν περιορίζονται στα αυστηρά πλαίσια της διοργανώτριας αρχής, αλλά μέσω αυτής διαχέονται στους πολίτες και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας.Ο αγώνας διεξήχθη  εντός του ιστού της πόλης μας, με εκκίνηση στην παραλία Λουτρακίου στο Club Hotel Casino Loutraki, ποδηλατική διαδρομή κατά μήκος των οδών Παπανικολάου και Ελ. Βενιζέλου, αγώνα δρόμου κατά μήκος της οδού Ποσειδώνος και τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου διαμέσου της βυθιζόμενης γέφυρας της Ποσειδωνίας. Παρεβρέθηκαν και τίμησαν τους αγώνες ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γ.Γκιώνης,Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κορινθίων κ Χ. Χασικίδης, οι ειδικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας κ. Α. Παπαφωτίου και Γ. Πετρίτσης , οι Αντιδήμαρχοι κ.Σ. Κεφάλας και ο Δ. Μπάκουλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Μουρούτσος, ο Διευθυντής του Δήμου Κορινθίων κ. Π. Λούμπας και πλήθος κόσμου,Άφησα τελευταία τη διοίκηση της τροχαίας Κορίνθου,με τον Διοικητή κ.Χ Τετράδη και τον υποδιοικητή κ.Η. Αστερή όπου κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια μαζί με τους άντρες της τροχαίας για να έχουν οι αγώνες
την καλύτερη ασφάλεια  και επιτυχία και τα κατάφεραν. Συγχαρητήρια!Ο Νορβηγός Κρίστιαν Μπλούμενφελτ από το Ισραήλ και η Ιταλία Πετρίνι κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο τριάθλου που διεξήχθη σε Λουτράκι και Κόρινθο
.Στις ελίτ γυναίκες, η πρώτη τριάδα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ήταν αυτή που κατέκτησε και τα αντίστοιχα τρόπαια στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε η Έλενα Μαρία Πετρίνι από την Ιταλία (1:03.31) και ακολούθησαν οι Αλέσια Όρλα (Ιταλία, 1:03.32) και Ζουλί Νιβό (Γαλλία, 1:03.45). Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Χάνα Μάτισιακ από την Πολωνία με 1:04.18, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε η Τσέχα Τερέζα Ζιμοβιανόβα με 1:04.33.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου