Στα Αηδόνια βρέθηκε ο Μητροπολίτης Κορίνθου

 Σε δελτίο τύπου από τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Αηδονίων αναφέρεται: «Στις 18 Οκτωβρίου τ.ε. στ’ Αηδόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος ετέλεσε με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τα εγκαίνια του Κοιμητηριακού μας Ιερού Ναού των Αγίων Κων/νου και Ελένης.
Ο Ναός έχει κτισθεί το 1970 στα ερείπια του εγκαινιασμένου παλαιού ναού.
Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου έγινε πάνδημη επίσημη υποδοχή των Ιερών λειψάνων τα οποία μετέφερε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας. Κλήρος και λαός υπεδέχθη τον Επισκοπό του με βαθειά κατάνυξη και Ιερή συγκίνηση, ενώ οι ψάλτες έψαλαν, η φιλαρμονική του Δήμου παιάνιζε χαρμόσυνα, και οι καμπάνες του Ναού διαλαλούσαν την Ελευσή Του. Εν συνεχεία τελέσθηκε πανηγυρικά ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο ο Μητροπολίτης μας ομίλησε επίκαιρα και θεολογικά αφήνοντας το πολυπληθές Εκκλησίασμα σαγηνευμένο, καθώς και τους εκπροσώπους των πολιτικών και αστυνομικών αρχών.



Την Κυριώνυμο ημέρα των Εγκαινίων στις 7:30 π.μ. έγινε η άφιξις του Αρχιερέως ως ορίζει το τυπικόν της Εκκλησίας και στις 8 :30 π.μ. άρχισε η τελετή των εγκαινίων. Ο Ναός, ο περίβολος και οι δρόμοι κατεκλίσθησαν από πιστούς απ’ όλη την Κορινθία και τους παραπλήσιους Νομούς. Ο Μητροπολίτης μας όπως πάντα εξηγούσε αναλυτικά τα τελούμενα κι έτσι υπήρξε συμμετοχή όλων στην ιερή τελετή. Όλοι μας ζήσαμε μια λαμπρή τελετή.

Το εκκλησίασμα καταχειροκρότησε αυθόρμητα το Δεσπότη μας και αναφώνησε πολλές φορές ‘’ΑΞΙΟΣ’’ δείχνοντας έτσι την αγάπη του και την αφοσιοσή του σ’ Αυτόν.

Στο τέλος ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης μίλησε πάλι ευχαριστώντας το Δήμαρχο μας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την διοργάνωση της τελετής, απεκάλυψε την μαρμάρινη επιγραφή και εν κατακλείδι, εφύτευσε στο προαύλιο του Ναού μια Ελιά, εις ανάμνησιν των Εγκαινίων. Ευχόμεθα και ημείς υιικώς τα έτη Του να είναι πάμπολλα όπως της ελαίας που ως γνωστόν είναι δένδρον αιωνόβιον, και η Αρχιερωσύνη Του ως ελαία κατάκαρπος.

Στην εποχή που άλλοι ομιλούν για καύση των νεκρών, ο Μητροπολίτης μας εγκαινίασε τον Κοιμητηριακό μας Ναό για να τελούμε σε καθαγιασμένο Ναό τις κηδείες και τα μνημόσυνα των προσφιλών μας προσώπων. Ας ακολουθήσουμε όλοι λοιπόν το φωτεινό του παράδειγμα, πηγαίνοντας κόντρα στις αντιεκκλησιαστικές προθέσεις των ανθρώπων που επιβουλεύονται την μακρόχρονη παράδοση της Εκκλησίας μας.

Ως Εφημέριος του Ναού ταπεινά και βαθύτατα συγκινημένος, πρεπόντως και καθηκόντος υποβάλλω τις εγκάρδιες και θερμές ευχαριστίες στο Σεπτό μας Ποιμενάρχη και Πνευματικό μας Πατέρα, ευχόμενος τα έτη του να είναι πάμπολα και καρποφόρα. Να μας οδηγεί πάντα όπως Αυτός γνωρίζει στο δρόμο που καταλήγει στο Θεό και να καλλιεργεί τις ψυχές μας με τις πατρικές παραινέσεις Του και το φωτεινό του παράδειγμα. Μεταφέροντας τα συναισθήματα των ενοριτών μου ταπεινά Σας λέω Σεβασμιώτατε : ’’Έχετε κλέψει τις καρδιές μας’’.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στους Ιερείς μας, στον Υφυπουργό κ. Ν. Ταγαρά, τον κ. Δήμα, τον κ. Δήμαρχο Κων/νο Καλαντζή και το Δημοτικό Συμβούλιο, στον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Ανδριανάκο, τον Διοικητή του Α. Τ. Νεμέας κ. Γεώργιο Ευστρατίου και τους συνεργάτες του για την συνδρομή του στην τελετή, την φιλαρμονική, τους προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, καθώς και όλους τους παρισταμένους εις την Ιερά αυτή τελετή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου