ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

vlahernaΟ Πρόεδρος Τ.Κ. Βλαχέρνας, κ.Δημήτριος Κολλίντζας, σύμφωνα με το άρθρο 85 του ν.3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) και απόφαση του Τ.Σ. Βλαχέρνας, καλεί τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες Βλαχερναίους, τους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων, Ενώσεων και Επιτροπών του χωριού,  σε Λαϊκή Συνέλευση με θέμα:  «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ»
 Η Λαϊκή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01/11/2014, με ώρα έναρξης 12:00 το μεσημέρι. Ώρα προσέλευσης των κατοίκων 11:45πμ., στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού.



Η παρουσία όλων σας, κρίνεται απαραίτητη. Στην Λαϊκή Συνέλευση θα καταγραφούν όλες οι προτάσεις και οι απόψεις των παρευβρισκομένων κατοίκων και φορέων, και το Τ.Σ. Βλαχέρνας σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, θα αξιολογήσει, θα ιεραρχήσει και θα ενημερώσει εγκαίρως για τις αποφάσεις που θα παρθούν και θα αφορούν την περίοδο 2014-2015.

Οι συμμετέχοντες (κάτοικοι, φορείς, κλπ) στην Λαϊκή Συνέλευση, θα μπορούν να δώσουν τις προτάσεις τους (εφόσον το επιθυμούν) και εγγράφως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ

*** Ν.3852/2010, Άρθρο 85

Συνέλευση κατοίκων τοπικής κοινότητας

Στις τοπικές κοινότητες, με ευθύνη του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας ή του προέδρου του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της τοπικής κοινότητας, τουλάχιστον μια φορά κατ’ έτος σε συνέλευση, και προτείνουν στα αρμόδια όργανα του δήμου, ανάλογα με το χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της τοπικής κοινότητας και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο δήμος, ιδίως ως προς:
α) την παροχή κοινωνικών ή άλλων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής τους,
β) τη λήψη μέτρων για την προστασία των ηλικιωμένων και των παιδιών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου,
γ) τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην τοπική κοινότητα,
δ) την παροχή υπηρεσιών για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της τοπικής κοινότητας,
ε) την εφαρμογή πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων
και στ) κάθε άλλο θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα.

Για την ανωτέρω διαδικασία τηρούνται πρακτικά, ενώ οι αποφάσεις για τα ανωτέρω θέματα λαμβάνονται από τους παρόντες με σχετική πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου