Ολοένα και περισσότεροι αγρότες επιδιώκουν συνέργειες με άλλους παραγωγικούς τομείς, όπως τη μεταποίηση και τη βιομηχανία τροφίμων και κυρίως τον τουρισμό, δίνοντας προστιθέμενη αξία στην παραγωγή τους, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας».
Τα παραπάνω επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Φεστιβάλ Γεύσεων «Ελλάδα - Γιορτή - Γεύσεις».
Ο κ. Κουκουλόπουλος συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ Μόσχο Κορασίδη ξεναγήθηκε από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης στους χώρους του φεστιβάλ και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς, επισημαίνοντας τη σημασία της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σύνδεσή τους με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
Με αφορμή την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τη διατροφική αξία του κρέατος των ενήλικων αιγοπροβάτων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το ΥπΑΑΤ για την αύξηση του μεριδίου της αγοράς στα ενήλικα αιγοπρόβατα, επισημαίνοντας τα εξής:
«Η διατροφική αξία των ενήλικων αιγοπροβάτων είναι υπογεγραμμένη από τους καλύτερους επιστήμονες. Οφείλουμε να θυμηθούμε ξανά την παράδοσή μας που αποτελεί βασικό συστατικό για την υποστήριξη της μεσογειακής διατροφής. Στα ενήλικα αιγοπρόβατα πρέπει να μεγαλώσει το μερίδιο της αγοράς και στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο μέσω των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Θα βοηθήσουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους με στόχο να στηρίξουμε την κτηνοτροφική παραγωγή σε όλους τους κλάδους. Με συντονισμένη προσπάθεια όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στον υπέρτατο αγώνα που δίνει η χώρα να ανατρέψει οριστικά και αμετάκλητα το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου