7η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Τον θεμελιώδη κοινωνικό θεσμό της οικογένειας, εξακολουθεί να στηρίζει η Ιερά Μητρόπολή μας, με την ανύστακτη μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας   κ. Διονυσίου, διαφωτίζοντας το ποίμνιο, με σημαντικές εισηγήσεις, όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στην «Κροκίδειο Αίθουσα», στα πλαίσια της  7ης Συνάντησης της Σχολής Γονέων. Ομιλητής ο διαπρεπής Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας   κ. Πέτρος Θωμαΐδης με θέμα: «Σύγχρονα μοντέλα οικογένειας και η θέση τους στην κοινωνία».



 Η οικογένεια κατά τον προηγούμενο και τον παρόντα αιώνα, που διανύουμε, έχει δεχθεί «επιθέσεις» και υποστεί αλλοιώσεις ως προς την δομή και την οργάνωσή της, από τις τάσεις εκμοντερνισμού της σύγχρονης εποχής, την  ανάπτυξη της τεχνολογίας και την υιοθέτηση ξενόφερτων ηθών και εθίμων. Όλα τα ανωτέρω πλήττουν βάναυσα τις αιώνιες ηθικές αξίες της Ελληνορθόδοξης οικογένειας.
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε  αυτήν την εξαιρετικά σημαντική εισήγηση που, μέσα από μια Νομική και ταυτόχρονα Εκκλησιαστική θεώρηση του θέματος, θα προβληματίζει όλους μας για τις σύγχρονες τάσεις και τις διαφοροποιήσεις που υφίσταται ο οικογενειακός θεσμός.
Τον εποικοδομητικό διάλογο θα συντονίσει, όπως πάντα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου