7η Συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς Κορίνθου

7ηΣυνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς Κορίνθου  (ΦΩΤΟ)  Ο Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεώς Κορίνθου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, στην 7ηΣυνάντηση της Σχολής Γονέων, της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ανέπτυξε το εξαιρετικά σημαντικό θέμα: «Σύγχρονα μοντέλα οικογένειας και η θέση τους στην κοινωνία», αναλύοντας με νομική και εκκλησιαστική θεώρηση τους νέους «τύπους» οικογενείας, που προσπαθούν να επιβάλουν εσχάτως στους Χριστιανούς.



Τα τελευταία χρόνια, σημείωσε ο ομιλητής, παρατηρήθηκαν ραγδαίες εξελίξεις στις οικογενειακές σχέσεις, από τις οποίες δεν ήταν δυνατόν να μείνει ανεπηρέαστη και η ελληνική οικογένεια. Η έννοια της οικογένειας, όλο και περισσότερο απομακρύνεται από την γνωστή μορφή της όπως επί αιώνες έχει διαμορφωθεί αυτή με βάση την Ελληνική και Χριστιανική παράδοση. Δυστυχώς, διαμορφώθηκαν νέες μορφές υποτιθέμενων οικογενειακών σχέσεων, που απαιτούν την θεσμική αναγνώριση τους, όπως οι μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά από περισσότερους γάμους, οι ελεύθερες συμβιώσεις, οι πολυεθνικές οικογένειες με γάμους μεταξύ ατόμων διαφορετικής φυλής, χρώματος, κουλτούρας και θρησκείας. Ο κ. Θωμαΐδης στην εμπεριστατωμένη εισήγηση του, εξαίρεσε τις αυτοαποκαλούμενες «οικογένειες» μεταξύ ομοφυλοφίλων, καθόσον αυτές, δεν μπορούν να ενταχθούν σε κανέναν απολύτως ορισμό της οικογένειας, ακόμη και υπό την πιο διασταλτική ερμηνεία του όρου. Κατέληξε κάνοντας μνεία στο νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, ο οποίος σε  επιστολιμιαία αναφορά του, σχετική με την κρίση της οικογένειας, είχε πει: «Γι’ αυτό δίνει δυσκολίες, διάφορες δοκιμασίες ο Θεός, για να ασκηθούν στην υπομονή οι άνθρωποι. Η υπομονή ξεκινά από την αγάπη... Και βλέπω πως με την υπομονή σώζεται η οικογένεια».

Τον πολύτιμο συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως μας συνεχάρη με θερμούς λόγους ο Σεπτός Ποιμενάρχης μαςκ. Διονύσιος. Κλείνοντας την επιτυχημένη αυτή συνάντηση, μέσω του διαλόγου, που προέκυψε, εμβάθυνε στις αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους, στις νέες μορφές οικογένειας, τονίζοντας την απουσία Κατήχησης και Θεολογικής θεώρησης του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου. Ο σωστός Χριστιανικός Γάμος και η Οικογένεια, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, αποτελούν τον μόνο τρόπο για ψυχοσωματική ισορροπία, ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου