Συνέχεια ενημέρωσης για την ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή των Ισθμίων

 Από Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αναφέρεται: «Συνέχεια ενημέρωσης: Με σκοπό την επανεκτίμηση της κατάστασης που προκλήθηκε από την θαλάσσια ρύπανση την Τρίτη στην Ίσθμια, η οικεία Λιμενική Αρχή, διενήργησε  πρωινές ώρες της Τετάρτης, επισταμένο επανέλεγχο της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής και των παρακείμενων ακτών με όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικό σκάφος. Από την έρευνα εντοπίστηκαν διάσπαρτα υπολείμματα πετρελαιοειδών ιριδίζουσας μορφής τα οποία αντιμετωπίστηκαν με συνεχείς αναδεύσεις θαλασσίου ύδατος από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά σκάφη με ικανοποιητικά αποτελέσματα.



Παράλληλα, κατά μήκος των παρακείμενων ακτών και σε απόσταση ενός  περίπου μέτρου από τη θάλασσα εντοπίστηκαν υπολείμματα ιζήματος πετρελαιοειδών, χρώματος καφέ, τα οποία περισυνελέγησαν από συνεργεία του αρμόδιου οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και ιδιωτικής εταιρείας ενώ προέβησαν επίσης σε καθαρισμό των ακτών με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων και το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου ελήφθησαν δείγματα από πλοία που βρίσκονται πλησιέστερα στην ρυπανθείσα περιοχή.

Τυχόν νεότερες εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου