Όμιλος Εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη

-Ημερίδα γιά τα απορρίμματα με χαρακτηριστικές απουσίες ...Δημάρχων
Με σημαντικές παρουσίες, αλλά και με χαρακτηριστικές απουσίες πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον τομέα της Διαχείρισης Απορριμμάτων» που διοργάνωσε ο Συντονιστής Εταίρος της «ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Αναπτυξιακής Σύμπραξης», Ραψωματιώτης Παν. – Ραψωματιώτης Δημ. Ο.Ε., στο Ξενοδοχείο Εφύρα στην Κόρινθο, το απόγευμα της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου 2015.
protinews.blogspot.gr


Ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, κ. Αννίβας Παπακυριάκος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και τον Διευθυντή Περιβάλλοντος του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Κορινθίων, κ. Χρήστος Μελέτης, ο αρχηγός της ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κορινθίων, κ. Παναγιώτης Ψιλογιαννόπουλος, καθώς επίσης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του Δήμου Σικυωνίων, μαζί με αρκετούς πολίτες, έδωσαν το στίγμα της αγωνίας και της προσπάθειας όλων για την επίλυση του πολύ σοβαρού θέματος διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κορινθία.


Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Ομίλου Εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη, παρουσίασαν πρώτα με τον Διδάκτωρ Μηχανολόγο Μηχανικό ΕΜΠ και ειδικό ερευνητή της ECORAP Α.Ε., κ. Χρήστο Μιχαλόπουλο, την πρόταση διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων σε 4 ρεύματα, με τον καφέ κάδο για τα βιοαποδομήσιμα, τον μπλε κάδο για τα ανακυκλώσιμα συσκευασιών, με τη συνεργασία της Ε.Ε.Α.Α., τον πράσινο κάδο για τα ανακυκλώσιμα μη συσκευασιών και τα κοντέινερ για τα ογκώδη, τα κλαδέματα και τα ειδικά ρεύματα.
Ο κ. Δημήτρης Ραψωματιώτης παρουσίασε το σύνολο των εταιρειών του Ομίλου, όπου με νόμιμα αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις, πλήρως εξοπλισμένες και οργανωμένες στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας, έχουν τη δυνατότητα, άμεσα, νόμιμα και οικονομικά, να συνεργαστούν με τους Δήμους και την Περιφέρεια και να δώσουν λύσεις για την αξιοποίηση των υλικών που αυτή τη στιγμή δημιουργούν μεγάλα προβλήματα, όχι μόνο στην αισθητική, αλλά και την υγεία και ασφάλεια των πολιτών.
Δεν υπάρχει κανείς πλέον που να μπορεί ακόμη να λέει ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι για να λύσουμε το πρόβλημα.
Η λύση για την άμεση αντιμετώπιση, την μεταβατική περίοδο, υπάρχει.
Οι σχεδιασμοί των Δήμων και της Περιφέρειας, σίγουρα έχουν κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθούν και να υλοποιηθούν. Μέχρι τότε, θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες μονάδες, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες του τόπου μας.



Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας,

Δημήτρης Ραψωματιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου