Συγκέντρωση αξιοπρέπειας και στην Τρίπολη

 «Δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα» φώναξαν και στο εξωτερικό
Όπως ήταν προγραμματισμένο, και σήμερα 16/2, ενώ το Eurogroup στις Βρυξέλλες συνεδριάζει, στις μεγάλες πόλεις της χώρας μας ο κόσμος συγκεντρώθηκε, προκειμένου να συμπαρασταθεί στις κυβερνητικές προσπάθειες. Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια διοργανώνονται και πόλεις του εξωτερικού, όπου, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, προκαλούν εντύπωση.



Στην Τρίπολη για ακόμη μία φορά κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα ο κόσμος  συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αγίου Βασιλείου αψηφώντας το κρύο,  προκειμένου να συμπαρασταθεί στην κυβέρνηση, την ώρα που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ενδεχόμενο επίτευξης μιας συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και σε εκείνη των εταίρων απομακρύνεται όλο και περισσότερο, ενώ από σήμερα το πρωί διεμηνύετο ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί ένα Eurogroup ακόμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, υπήρξαν «ψίθυροι» περί επιθυμίας της Γερμανίας για την αποπομπή του κ. Βαρουφάκη από το Eurogroup, καθώς θεωρείται «ακατάλληλος», ενώ φέρεται ότι και ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα επανέλαβε το ίδιο αίτημα σε υπουργό της κυβέρνησης. Ενώ ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την ελληνική κυβέρνηση και δήλωσε ότι λυπάται τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου