Προσφυγές και ενστάσεις κατοίκων για το Μεγαβούνι

Για το Μεγαβούνι και για τα έργα που προτίθεται να πραγματοποιήσει εκεί η δημοτική αρχή, προκειμένου να διαχειριστεί τα απορρίμματα, μίλησε ο κ. Κώστας Λυμπερόπουλος, εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Δόριζας, αναφέροντας ότι τα απορρίμματα εκτός από μεγάλη δυσοσμία έχουν και πολλά συμφέροντα: «Μεγάλη δυσοσμία σε ‘χρηματικά συστήματα’», όπως είπε χαρακτηριστικά.



Ο κ. Λυμπερόπουλος θέλησε να απευθύνει μερικά ερωτήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη νομιμότητα των έργων τα οποία επιθυμεί να πραγματοποιήσει ο κ. Παυλής. «Υπάρχουν μερικοί από τον Δήμο Τρίπολης, εντεταλμένοι, που επιμένουν ότι θα γίνουν έργα, προκειμένου να διαχειριστούν τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης. Ψεύδονται», τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος, «ο δήμαρχος και μερικοί σύμβουλοι».

«Από τα 67 στρέμματα για τα οποία έχει γίνει το τοπογραφικό, τα 47 είναι ιδιωτικά και ήδη έχουν γίνει προσφυγές από τους ιδιοκτήτες», υπογράμμισε.

Ο κ. Λυμπερόπουλος από τη Δόριζα κρατούσε στα χέρια του μερικά έγγραφα με προσφυγές, για τα οποία έχουν πληρωθεί και τα παράβολα για την ένσταση για την πράξη χαρακτηρισμού.

Οι ιδιοκτησίες είναι δικές μας. Δεν μπορεί να τις πάρει ο δήμαρχος με οποιαδήποτε τρόπο.

«Κάτι κρύβεται πίσω από όλα αυτά», είπε ο κ. Λυμπερόπουλος, συνεχίζοντας: «Ο κ. δήμαρχος ψεύδεται ασυστόλως στον λαό που τον ψήφισε, γιατί εκτός από την πράξη χαρακτηρισμού δεν έχει κάνει τίποτα άλλο».

Ο κ. Τσούκας, εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Βαλτετσίου, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι, κατ’ αρχάς επειδή η περιοχή είναι αρκετά επιβαρυμένη, τα αιολικά πάρκα βρίσκονται εκεί, ενώ δραστηριοποιούνται και κτηνοτρόφοι στην περιοχή. Το υψόμετρο δεν βοηθά τη δημιουργία των έργων, και σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα στην υλοποίηση της διαχείρισης.

Κλείνοντας, ο κ. Τσούκας τόνισε ότι είναι αποφασισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής να μην επιτρέψουν τη δημιουργία «εργοστασίου» σκουπιδιών, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου