Αναβίωσε το έθιμο με τα άλογα στο Ελαιοχώρι

Την Τετάρτη 22 Απριλίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου, με κάθε λαμπρότητα ετελέσθη Μέγας Εσπερινός στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας. Πλήθος κόσμου παρέστη στη μεγάλη γιορτή του Στρατηλάτη Αγίου, που κάθε χρόνο τιμάται στο Ελαιοχώρι.  Μετά το πέρας του εσπερινού, ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης.



Στην πομπή πρωτοστατούσαν τα άλογα με τους αναβάτες τους, το σύμβολο του Αγίου Γεωργίου, που υπερήφανα κάλπαζαν στο χωριό.

Σημειωτέον ότι πλήθος κόσμου από τα Δολιανά, το Άστρος και τις γύρω περιοχές τίμησε τη μνήμη του αγίου και παραβρέθηκε στη λιτάνευση της εικόνας.

Ανάμεσα στους επισήμους, τίμησαν την ημέρα με την παρουσία τους ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Βλάσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κατσίρης, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου κ. Θ. Καραλής και το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κυρία Εύη Τατούλη καθώς και αρκετοί ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου