Εορταστικές εκδηλώσεις στο Μουσείο Υδροκίνησης στην Δημητσάνα Γορτυνίας

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, που βρίσκεται στην περιοχή «Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη» στην Δημητσάνα Γορτυνίας, συμμετείχε στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων διοργανώνοντας εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου 2015. Ο εορτασμός περιλάμβανε αναβίωση της νεροτριβής με την βοήθεια της παραδοσιακής οικογένειας νεροτριβιάρηδων Π. Δρακόπουλου από το Βυζίκι




Γορτυνίας και έκθεση υφαντών από την Δημητσάνα και τις γύρω περιοχές της οποίας την παρουσίαση είχε η Δρ. Λαογραφίας κ. Νάντια Μαχά. Την εκδήλωση υποστήριξε ο Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας που συμμετείχε στα πλυσίματα της νεροτριβής, παρουσίασε πολιτιστικά δρώμενα και πρόσφερε κεράσματα. Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η υπεύθυνη του μουσείου κ. Ήρα Παπαδοπούλου.

Πάρα πολλοί επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και ξένοι τουρίστες πέρασαν από το μουσείο με ελεύθερη είσοδο λόγω του εορτασμού και είχαν την ΕΥΚΑΙΡΊΑ να πάρουν γνώσεις, εμπειρία και προ πάντων ν’ απολαύσουν όμορφες στιγμές σ’ ένα ειδυλλιακό μέρος.

 m-diamantopoulou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου