Διασώθηκε νεαρό ζαρκαδάκι στην Καστάνιτσα και μαυροπετρίτης στο Άστρος

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού ανταποκρίθηκε σε κλήση κατοίκων της περιοχής, την Τρίτη 19/5/2015, σχετικά με νεογέννητο ζαρκάδι (Capreolus capreolus) το οποίο εντοπίστηκε στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας πλησίον της Καστάνιτσας Αρκαδίας. Το ζαρκαδάκι μεταφέρθηκε στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης στο Άστρος και κατόπιν επείγουσας τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), παραδόθηκε για περαιτέρω περίθαλψη σε συνεργάτη του Συλλόγου στον Ισθμό Κορίνθου.


Ευχαριστούμε τους κατοίκους της προστατευόμενης περιοχής, κ.κ. Μπουτσικάκη Κωσταντίνο και Αυγουστή Γεώργιο, οι οποίοι συνέλλεξαν, φρόντισαν το νεαρό ζαρκάδι και ανέφεραν άμεσα το περιστατικό στο προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, το οποίο ενήργησε άμεσα.

Ο Φορέας Διαχείρισης ανταποκρίθηκε την επόμενη μέρα, Τετάρτη 20/5/2015 σε κλήση κτηνιάτρου της περιοχής του Άστρους Αρκαδίας, σχετικά με τραυματισμένο αρπακτικό πτηνό. Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για έναν μαυροπετρίτη (Falco eleonorae) ο οποίος φαινόταν να έχει σπασμένη την δεξιά του φτερούγα και παρουσίαζε αδυναμία να πετάξει. Ο μαυροπετρίτης μεταφέρθηκε αρχικά στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης στο Άστρος, όπου αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγινε η διακομιδή του με το ΚΤΕΛ Αρκαδίας, για περαιτέρω περίθαλψη στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ) στην Αθήνα.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μάνο Σωτήριο, κάτοικο περιοχής Λεωνιδίου, ο οποίος εντόπισε το τραυματισμένο πτηνό στην περιοχή Έλος Πελιάς Λεωνιδίου καθώς και τους κτηνιάτρους κ. Κόγκο Απόστολο και κα. Σαβούρδου Εύη, για τη μεταφορά του ζώου και την άμεση ενημέρωση του Φορέα Διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου