Ιερές Ακολουθίες στη μνήμη των Πολιούχων της Τρίπολης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν και εφέτος οι Ιερές Ακολουθίες στη μνήμη των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου. Οι εκδηλώσεις προς τιμήν των Νεομαρτύρων άρχισαν το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαΐου με την υποδοχή των Αγίων Λειψάνων τους στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Οσιομάρτυρος Παύλου, που βρίσκεται στον τόπο μαρτυρίου του Αγίου.



Από το Παρεκκλήσιο του Νεομάρτυρος Παύλου τα Ιερά λείψανα μεταφέρθηκαν εν πομπή στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και Νεομαρτύρων Τριπόλεως.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος υποδέχτηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων.

Τα Ιερά Λείψανα και το ευλογημένο ράσο τέθηκαν σε λαϊκό προσκύνημα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Νεομαρτύρων και Προφήτη Ηλία Τριπόλεως.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Νεομαρτύρων θα συνεχιστούν την Παρασκευη 22 Μαΐου το πρωί με την τέλεση της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Νεομαρτύρων και Προφήτη Ηλία Τριπόλεως και τον Εσπερινό και τη Λιτανεία της κυριωνύμου ημέρας στις 7 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου