ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ 13 ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1:46 μ.μ.

Συνέντευξη τύπου έδωσαν από κοινού την Πέμπτη στις 11 π.μ. , στο Δημαρχείο Κορίνθου, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Πρόεδρος του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» Παύλος Καράγιωργας, αναφορικά με την διεξαγωγή του  13ου  Φεστιβάλ Θεάτρου «Κόρινθος 2015».  Το Φεστιβάλ, που είναι διαγωνιστικό, θα διεξαχθεί από 1 έως  10 Αυγούστου του 2015 στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου (Πανεπιστήμιο-Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη) και θα λάβουν μέρος δέκα (10) θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.



Η  Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από ανθρώπους του Θεάτρου και της Τέχνης οι οποίοι στο τέλος των  θεατρικών παραστάσεων, Θα απονείμουν  βραβεία   όπως : Πρώτης, Δεύτερης και Τρίτης καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Μουσικής Σύνθεσης, Μουσικής Επιμέλειας, Σκηνικών, Κοστουμιών, Χορογραφίας, Κίνησης, Φωτισμού, Α΄ ανδρικού και Α΄ γυναικείου ρόλου, Β’ ανδρικού και Β’ γυναικείου ρόλου,  Έντυπου  Προγράμματος και Αφίσας της καλύτερης Παράστασης.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι η Κόρινθος έχει γίνει σημείο αναφοράς στο χώρο του θεάτρου αφού κάθε χρόνο τα μέλη των «ερασιτεχνικών» θιάσων με τις σπουδαίες επαγγελματικές τους παραστάσεις, συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία.
Τόνισε  ότι η συμμετοχή του κόσμου αποδεικνύει  την μεγάλη απήχηση που έχει στο Κορινθιακό κοινό το Φεστιβάλ, παρότι χωρητικότητα του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου είναι μικρή. Η φιλοξενία των παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον  μεγάλο αριθμό προσέλευσης των θεατών, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια στο ανοικτό θέατρο των Εξαμιλίων «Μίκης Θεοδωράκης».  

Υπενθύμισε ότι το Φεστιβάλ Θεάτρου χρόνο με τον χρόνο γνωρίζει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι η διεξαγωγή του αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός συμβάλλοντας  στα θεατρικά δρώμενα της Κορίνθου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου