Ψυχοκοινωνική στήριξη Ανέργων από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

 Αναφορά στη δράση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας για την ψυχοκοινωνική στήριξη ανέργων, έκανε η εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής στο άρθρο της με τίτλο: «Ψάχνουν την έξοδο από το λαβύρινθο της ανεργίας, Πρωτοβουλίες δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης σε μακροχρόνια ανέργων». Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει:



«Μοιραστήκαμε εμπειρίες με ανθρώπους που είχαν παρόμοια βιώματα και καταλάβαμε ότι δεν είμαστε μόνοι, λέει στην «Κ» η Σταυρούλα Καραντώνη, που παρακολούθησε φέτος αντίστοιχες ομαδικές συνεδρίες στην Τρίπολη. Οι 13 δίωρες συναντήσεις έγιναν υπό την αιγίδα του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αρκαδίας, που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Η κ. Καραντώνη έμεινε άνεργη το καλοκαίρι του 2013, μετά την πτώχευση αλυσίδας καταστημάτων. "Σπαταλάς τον καιρό σου αν δεν σου βρουν δουλειά" μου έλεγαν στο σπίτι για τις συνεδρίες. Για εμένα όμως δεν ήταν χαμένος χρόνος. Απέκτησα παραπάνω αυτοπεποίθηση, λέει. Στην ομάδα της συμμετείχαν άλλες 19 γυναίκες». (Καθημερινή, 14 Ιουνίου 2015)

Όπως επισημαίνει η Επιστημονικά Υπεύθυνη Αναστασία Μπεντεβή, Κοινωνιολόγος, το Κέντρο Πρόληψης θα συνεχίσει την υλοποίηση δράσεων ψυχολογικής υποστήριξης ανέργων με στόχο την ενδυνάμωση των ατόμων, τη διαχείριση ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών όπως έντονο άγχος,  κατάθλιψη,  δυσκολίες στην επικοινωνία, ενδοοικογενειακές συγκρούσεις, τη συμβουλευτική ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και τη δημιουργία δικτύων υποστήριξης. Είναι αναγκαιότητα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά,  μέσα από ομαδικές διαδικασίες που ενισχύουν την επικοινωνία, το συναισθηματικό μοίρασμα, την επαφή, να αναδείξουμε τις δυνάμεις που έχει μέσα του ο καθένας από εμάς, τις δικές του πηγές υποστήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου