Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 13ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

 Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, το Σάββατο, στις  9.00 μ.μ., κήρυξε την έναρξη του 13ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Θεάτρου, το οποίο φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από  την 1η έως την 10η Αυγούστου του 2015, στηρίζουν πολλοί συμπολίτες μας, η Δημοτική Αρχή καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου....



Σε μια κατάμεστη αίθουσα  από κόσμο, ο Δήμαρχος Κορινθίων στην εναρκτήρια τοποθέτηση του αφού ευχήθηκε σε όλους καλή διοργάνωση, τόνισε ότι οι εμπειρίες μας και τα βιώματα όλα αυτά τα χρόνια, προδιαγράφουν και εφέτος μια ακόμη επιτυχία, με σκοπό να απολαύσουμε  ενδιαφέρουσες παραστάσεις  μέσα από διαχρονικά έργα.
Αναφέρθηκε ότι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η αποκατάσταση του θεάτρου των Εξαμιλίων «Μίκης Θεοδωράκης». Ο ανοικτός αυτός χώρος που, αξιοποιήθηκε τα προηγούμενα έτη κατάλληλα (δυστυχώς καταστράφηκε από βανδαλισμούς) και μετατράπηκε απο παλιό νταμάρι σε ανοικτό θέατρο, σηματοδοτεί  ένα μέρος της πολιτιστικής ιστορίας αυτής της πόλης. Τόνισε ότι σήμερα  είμαστε στο στάδιο της κατάρτισης των μελετών για να ξεκινήσουν τα έργα ολοκλήρωσης του νέου ανοικτού Θεάτρου Εξαμιλίων, το οποίο εκτός των άλλων, βρίσκεται μέσα στο δάσος και έχει καταπληκτική θέα.
Υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες  μας αποβλέπουν στη δημιουργία  ενός ανοικτού χώρου που θα φιλοξενεί όχι μόνο θεατρικές παραστάσεις αλλά και άλλα σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα.
Επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζουν και χρηματοδοτούν, παρά τις μεμονωμένες φωνές και αντιδράσεις, την διεξαγωγή τόσο του Φεστιβάλ Θεάτρου, όσο και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ο Δήμαρχος κλείνοντας αφού καλωσόρισε τους θιάσους και τα μέλη που συνεισέφεραν και συνεισφέρουν στο Φεστιβάλ,  ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή θέαση  σε όσους παρακολουθήσουν τις παραστάσεις.



Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς , η αυλαία άνοιξε με  την θεατρική ομάδα  του δήμου Ιλίου, η οποία παρουσίασε το έργο του Εντεν Χόρβατ «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης».
Το έργο αναφέρεται στον «απόηχο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στη Βιέννη της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και του ξεπεσμού των αξιών. Εδώ βλέπουμε να παρελαύνει  μια ολόκληρη  σειρά μικροαστών που έχουν βολευτεί, μέσα  σε μια ηθελημένη άγνοια, που νομίζουν πως σκέφτονται επαναλαμβάνοντας ‘κλισέ’, που συμβιώνουν με μικρές και μεγάλες κακίες, μικρά  και μεγάλα  ψέματα, διαπληκτισμούς και συμφιλιώσεις. Ένα αληθινό σύστημα που όταν διασαλεύεται η ισορροπία του, δε διστάζει να καταστρέψει αυτόν που τόλμησε να αντιδράσει.. Κι΄ όλα αυτά στρώνοντας τον δρόμο, ακούσια ή εκούσια, στο επερχόμενο φάντασμα του θανάτου, τον ναζισμό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου