Καταδυτικό Πάρκο στον Τυρό

Οι εξελίξεις για τη δημιουργία Καταδυτικού πάρκου στον Τυρό Κυνουρίας ανακοινώθηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή. Για «όνειρο των κατοίκων που πλέον ξεκινάμε όλες τις ενέργειες για τη δημιουργία του πάρκου» μίλησε ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Χαράλαμπος Λυσίκατος. Ενώ, προσέθεσε ότι αυτό το καταδυτικό πάρκο θα τονώσει τον εναλλακτικό τουρισμό της περιοχής, σε συνδυασμό με το αναρριχητικό πάρκο στο Λεωνίδιο.



«Το στοιχείο της θάλασσας είναι πολύ δυνατό στον Τυρό και για το λόγο αυτό επιλέξαμε να γίνει εδώ το Καταδυτικό Πάρκο» ανέφερε ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΑΜΒΙΟ που έχει κηρυχτεί ανάδοχος του έργου, Φίλιππος Πετρίδης, είπε ότι αυτή τη στιγμή διενεργούνται οι σχετικές μελέτες που θα αποτυπώσουν όλο το ενάλιο χώρο στον Τυρό. «Ελπίζουμε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο να έχουμε την ίδρυση του πάρκου», είπε. Για να προσθέσει, ότι όπου έχει γίνει Καταδυτικό Πάρκο, σε γειτονικές χώρες του Μεσογείου, έχει βοηθήσει πολύ την ανάπτυξη του Τουρισμού. Να σημειωθεί ότι ο κ. Πετρίδης ευχαρίστησε δημοσίως τους κυρίους Κουνιά και Μανούσο που παρακίνησαν αρχικά για να προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες.
Η Πολιτευτής Εύη Τατούλη, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωράει ένα έργο σε μία εποχή που νιώθουμε ότι όλα είναι στάσιμα. «Μέχρι το Δεκέμβριο ελπίζω να έχει υποβληθεί ο φάκελος, για να περάσουμε στις αδειοδοτήσεις. Είναι σημαντικό, όχι μόνο για την Κυνουρία, αλλά για όλη την Αρκαδία. Αυτό το Καταδυτικό Πάρκο του Τυρού, σε συνδυασμό με το ανάγλυφο της Νότιας Κυνουρίας, το Αναρριχητικό Πάρκο και την αρχιτεκτονική του Λεωνιδίου, μπορεί να κάνει ένα πολύ hotπροορισμό τη Νότια Κυνουρίας, κυρίως για τον εισερχόμενο τουρισμό». - www.kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου