12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

  ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30π.μ. στα Περιβολάκια Κορίνθου.
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
      Νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της Πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού.



Στον κλάδο του εμπορίου που η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι γυναίκες όλων των ηλικιών και νέοι εργαζόμενοι οι επιπτώσεις των νέων μέτρων θα είναι σαρωτικές. Οι επιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος των συντάξεων που μας καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα με συντάξεις πείνας. Καταργούν πραγματικά κάθε είδους προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε επαγγελματικές ασθένειες και εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει η καθημερινότητα μέσα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και καταστήματα , στις αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, στις αποθήκες τροφίμων. Η κυβέρνηση το κάνει για το «καλό μας», για να μας σώσει από τα χειρότερα και ισχυρίζεται ότι τα μέτρα θα είναι προσωρινά. Από τα χειρότερα όμως σώζουν μόνο τους μονοπωλιακούς ομίλους, υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και τα μέτρα θα είναι μόνιμα και διαρκείας.

Οι αλλαγές αυτές έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απληρωσιά, τις άδειες άνευ αποδοχών, την εντατικοποίηση που έχουν γίνει η σκληρή πραγματικότητα για τους εμποροϋπάλληλους.

Παράλληλα εξακολουθεί να είναι σε πλήρη εξέλιξη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που είναι από τις βασικές απαιτήσεις των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών. Αξιοποιείται και ο θεσμός της "Λευκής Νύχτας" αναγκάζοντας τους εμποροϋπάλληλους να εργάζονται μέχρι το ξημέρωμα. Οι μαζικές απολύσεις , τα κλεισίματα καταστημάτων, οι μειώσεις μισθών έρχονται στην ημερήσια διάταξη για τους εμποροϋπάλληλους. Οι επιπτώσεις από το άνοιγμα του εμπορικού πάρκου στην πρώην σωληνουργία είναι ήδη εμφανείς.

Οι εξελίξεις διαμορφώνουν μια εφιαλτική κατάσταση για τους εργαζόμενους στα s/m ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ όπου έχει ήδη προχωρήσει στο κλείσιμο 22 καταστημάτων απολύοντας δεκάδες συνάδελφους. Συνεχίζει να τρομοκρατεί , και απολύει καλώντας τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν οικιoθελώς, χάνοντας έτσι και το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας.

Απεργούμε και Διεκδικούμε
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας . Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές. Ορια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις , κύριες και επικουρικές .
Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας .
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου