Εορτάστηκαν και εφέτος τα Θεοφάνεια στο καινούργιο λιμάνι του Παραλίου Άστρους

Με σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκαν και εφέτος τα Θεοφάνεια στο καινούργιο λιμάνι του Παραλίου Άστρους. Μετά τη Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου στον Άγιο Βασίλειο, η πομπή οδηγήθηκε για τον αγιασμό στη εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία. Έπειτα ο Μητροπολίτης επιβιβάστηκε σε καραβάκι και αγίασε τα ύδατα. Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νεράτου λιμανιού και προσπάθησαν να πιάσουν τον σταυρό για να πάρουν την ευλογία. Τον σταυρό έπιασε ο νεαρός Γιάννης Σούσης ο οποίος έλαβε και την ευλογία από τον Μητροπολίτη.


Παρόντες στον εορτασμό ήταν οι βουλευτές Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, μέλη της δημοτικής αρχής, αιρετοί από την περιφέρεια Πελοποννήσου και από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας  καθώς και οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, στρατιωτικών και πυροσβεστικών αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος ευχήθηκε το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει κι εμάς, όλους τους ανθρώπους και να μετανοήσουμε για να επιτύχουμε αυτά που χάσαμε.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης τόνισε την ελπίδα του ώστε το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει τους ισχυρούς της γης οι οποίοι θα φέρουν  την ειρήνη και την ευημερία σε όλους τους τόπους ανά τη γη.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης εξέφρασε τη χαρά του για την τέλεση αυτού του Αγιασμού των υδάτων που έγινε σε ένα σημαντικό έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο λιμάνι «κόσμημα» για την Πελοπόννησο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας είπε ότι το φως είναι δύναμη, χαρά, αισιοδοξία κι ελπίδα κι εύχεται να διώξει την καταχνιά από την καρδιά μας και να φέρει φως, ελπίδα και χαρά.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς μίλησε κι αυτός για το νέο λιμάνι, που ήταν ευχή τους και έγινε πραγματικότητα.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρης καλωσόρισε τον κόσμο στο όμορφο λιμάνι κι ευχήθηκε υγεία για όλο τον κόσμο.

Απολυτίκιο Θεοφανίων

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε
η της Τριάδος εφανερώθηπροσκύνησις
του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι
αγαπητόν Σε Υιόνονομάζουσα
και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς
εβεβαίου του λόγου το ασφαλές
Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός
Και τον κόσμονφωτίσας δόξα Σοι»

Έφη Καστραντά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου