Αρκαδικοί Οίνοι στο Οινόραμα 2016

Το Οινόραμα άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο 4 Μαρτίου 2016, στο Ζάππειο, για τους φίλους του κρασιού και επαγγελματίες για μια αξέχαστη οινική εμπειρία!  Μια εμπειρία με σχεδόν 1500 κρασιά, ανάμεσά τους και της νέας, πολύ καλής εσοδείας και περισσότερα από 200 οινοποιεία, καθιερωμένα, λιγότερο γνωστά, μεγάλα, έως και δεκάδες μικρά, σε ειδική μάλιστα αίθουσα («Οινικές Αποκαλύψεις»). Εκεί στεγαζόταν και το «Wine Bar» (ελεύθερης δοκιμής κρασιών) της έκθεσης, με «φυσικά» και βιοδυναμικά κρασιά, κρασιά από αυτόρριζα αμπέλια ή από ιθαγενείς ζύμες και κρασιά από σπάνιες, αφανείς ποικιλίες αμπέλου. Μέχρι και καλλυντικά από κρασί και υψηλής ποιότητας έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, που παράγουν οινοποιοί, έχει το φετινό Οινόραμα.



Ειδικά για επαγγελματίες, στην Αίθουσα «Discover Greek Wines» περισσότερα από 230 κρασιά, τα πιο αντιπροσωπευτικά πολλών οινοποιών της έκθεσης, αναμένουν να τα δοκιμάσετε απρόσκοπτα, συνοδευόμενα από πλήρη τεχνικά στοιχεία, ενώ από την έκθεση δεν λείπουν και εκθέτες εξοπλισμού και εφοδίων αμπελουργίας και οινοποίησης. Στο Οινόραμα 2016 έγιναν αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, για φίλους του κρασιού και επαγγελματίες (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα), ενώ υπό την ομπρέλα της έκθεσης λειτούργησε από φέτος ανανεωμένη και φιλόδοξη η δράση «ΕλλΟινικό Εστιατόριο – Greek Wine Resto», που ταυτοποιεί και βραβεύει εστιατόρια με πλούσια σε ελληνικά κρασιά λίστα κρασιών.

Οι επισκέπτες ήταν Αμπελουργοί, οινοποιοί, ιδιοκτήτες αμπελοοινικών εκμεταλλεύσεων, στελέχη οινοποιητικών επιχειρήσεων, γεωπόνοι, οινολόγοι, γευσιγνώστες, ξένοι αγοραστές, καβίστες, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα λιανικής, εστιάτορες, ξενοδόχοι, F & B Managers, οινοχόοι, οινικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι και καταναλωτές.

Έγινε παρουσίαση και γευστική δοκιμή κρασιών και αποσταγμάτων που βραβεύθηκαν με “Μεγάλο Χρυσό” και “Χρυσό” μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2016

Συμμετείχαν 182 εκθέτες (κυρίως οινοποιίες).

Από την Αρκαδία συμμετείχαν οι παρακάτω οινοποιίες:

Besiri Winery
Κτήμα Καλογερόπουλου
Κτήμα Σπυρόπουλου
Κτήμα Τσέλεπου
Οινοποιία Μποσινάκη
Οινοποιείο Τρουπή
Δοκιμάσαμε και μας άρεσαν

Από το Κτήμα Τσέλεπου

τον πρώτο αφρώδη οίνο ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ,
την διαφορετική εκδοχή του μοσχοφίλερου στο Blanc de Gris
την Κάναβα Χρυσού Τσέλεπος Σαντορίνη με 100% Ασύρτικο
Από το Οινοποιείο Τρουπή την καινούργια σειρά κρασιών ΤΟΜΗ

το λευκό, παλαιωμένο σε βαρέλι
 το ροζέ, μια διαφορετική εκδοχή του μοσχοφίλερου
Από την Οινοποιία Μποσινάκη

την ΙΕΡΕΙΑ, μια διαφορετική εκδοχή του μοσχοφίλερου
Από το Κτήμα Καλογερόπουλου

το βιολογικό μοσχοφίλερο
την Μαντινεία
το σαρντονέ (Chardonnay)
Να ευχαριστήσουμε τον Χημικό - Οινολόγο Θανάση Μπισμπίκο γα την ξενάγηση στην έκθεση και τις πληροφορίες για το άρθρο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου