Το Μουσείο της Τεγέας παρουσιάζεται στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν των ΗΠΑ

 Το προσφάτως ανακαινισμένο στολίδι του πολιτισμού στην Αρκαδία, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας, ανοίγει τα φτερά του και προετοιμάζεται για την παρουσίασή του στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν στην Ουάσινγκτον. Το μουσείο είναι υποψήφιο για τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Μουσείου 2016.
Έτσι, «Διατηρώντας την Αρχαία Αρκαδία: Διάλογοι επάνω στην Αρχαιολογία και το Μουσείο της Τεγέας στην Ελλάδα» («Preserving Ancient Arkadia: Dialogues on the Archaeology and the Museum of Tegea in Greece»). Αυτό θα είναι το θέμα της παρουσίασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν των ΗΠΑ, με ομιλητές την έφορο του μουσείου δρα Άννα Καραπαναγιώτου και τον δρα Αλεξάντερ Νάιτζελ, ερευνητή στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.



Πρόκειται για έναν διάλογο σχετικά με τη διαδικασία αλλά και τις προκλήσεις της έκθεσης και της διατήρησης της αρκαδικής αρχαιολογίας καθώς και νέα διδάγματα από την πρόσφατη αρχαιολογική έρευνα πεδίου που διεξήχθη στην Τεγέα, στην καρδιά της Πελοποννήσου, όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας των ΗΠΑ.

Σημειωτέον ότι το γεγονός υποστηρίζεται από την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Κάθε χρόνο, τον Απρίλιο, από το 1977, απονέμεται ένα βραβείο από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Μουσείων και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας διεκδικεί αυτή τη διάκριση καθώς έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες παρουσίασης τόσο των εκθεμάτων όσο και της ζωής των αρχαίων Αρκάδων και του πολιτισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου