Οι παραγωγοί αποδεικνύουν πως όταν οργανώνονται και κινητοποιούνται τότε κάνουν όλα όσα το κράτος και οι μηχανισμοί του δεν μπορούν να κάνουν χρόνια τώρα. Οι πιέσεις που έχουν ήδη ασκηθεί και είναι φυσικό, δεν αποθαρρύνουν τους παραγωγούς οι οποίοι μεταδίδουν το κίνημά τους σε όλη τη χώρα. «Γιατί να μην κάνουμε και εμείς στην Κορινθία το ίδιο; Και εμείς έχουμε προϊόντα και εμείς ταλαιπωρούμαστε από τους μεσάζοντες, και εμείς πολλές φορές δίνουμε το προϊόν μας χωρίς τιμή στον έμπορο και περιμένουμε να μας δώσει κάποια χρήματα , κάποια στιγμή» θα πει παραγωγός της λαϊκής στην Κόρινθο.
Το κίνημα βρίσκει απήχηση και στους καταναλωτές οι οποίοι έχοντας δεδομένη την Αδυναμία πλέον αγοράς ακόμα και βασικών προϊόντων βλέπουν στο κίνημα την ευκαιρία επιτέλους οι τιμές να κατέβουν στα επίπεδα που πρέπει, χωρίς στη διαδρομή από το χωράφι στο ράφι να γίνεται έναν «όργιο» ανατιμήσεων το οποίο επιβαρύνει στο τέλος τον καταναλωτή. «Το κίνημα είναι στην αρχή του ακόμα. Μην περιμένουμε θαύματα. Αν διαρκέσει και αν στηριχθεί απ όλους μας τότε κάτι μπορεί να γίνει, μπορεί σταδιακά μέσα σε μια 3ετία να έχουμε πτώση των τιμών» θα πει άλλος παραγωγός.
Σκέψεις για ανάλογο κίνημα υπάρχουν και στην Αρκαδία ωστόσο ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί. Να σημειώσουμε ωστόσο πως σημαντική μπορεί να είναι σε μια τέτοια προσπάθεια και η συμβολή του Πανεπιστημίου όπως έγινε στην Θεσσαλονίκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου