Σύμπραξη Πα. Πελ. με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ημερίδα για τη συνέργεια και τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας της Περιφέρειας πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου την Τετάρτη 18 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
Η μερίδα αυτή ξεκίνησε με αφορμή την εντατικοποίηση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  με αυτό της Κύπρου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από το 2011 και αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες, για μια πιο δυνατή σχέση ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια.
Στην εκδήλωση βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε ότι τίποτα δεν μπορεί να προαχθεί αν δεν στηρίζεται από δύο ικανότητες ,αυτής της καινούριας γνώσης και αυτή της μεταφοράς της. Τόνισε ότι η  αιρετή περιφέρεια είναι η μεγάλη ελπίδα για να μπορέσει ο τόπος να βγει από την κρίση.



Ο αντιδήμαρχος παιδείας του δήμου Τρίπολης Δημήτρης Κοσκινάς μίλησε για τα αγαθά του πολιτισμού και της παιδείας,  τα οποία αποτελούν δημόσια αγαθά και προσπαθούν να τα παράγουν όλοι οι δήμοι μέσω της άσκησης των αρμοδιοτήτων τους.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε και ο πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, καθηγητής Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα Πανεπιστήμια και δη αυτό της Πελοποννήσου ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Η Τρίπολη, είπε, από όταν άνοιξε το Πανεπιστήμιο βελτιώνεται και αναπτύσσεται συνεχώς.

Στη συνέχεια ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου  καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, θέλησε να θίξει τρόπους με τους οποίους τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να συνεργάζονται και να συνδέουν την κοινωνία και την περιφέρεια.

Αρχίζοντας την εισήγησή του παρουσίασε τα τμήματα του ΠαΠελ τα οποία είναι η σχολή Οικονομίας Διοίκησης και Πληροφορικής  με έδρα την Τρίπολη, η σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών με έδρα την Καλαμάτα, η σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με έδρα την Κόρινθο, η  σχολή Καλών Τεχνών με έδρα το Ναύπλιο και τέλος η σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής με έδρα τη Σπάρτη. Έπειτα έκανε λόγο για το ταίριασμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αυτό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Με τη σειρά του μίλησε και ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος ο οποίος αναφέρθηκε στον πρωτοπόρο οργανισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου  ο οποίος συγκροτήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2007, όταν το Συμβούλιο Υπουργών της Δημοκρατίας της Κύπρου ανακοίνωσε τη θετική απόφαση για τη δημιουργία και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και την άδεια έναρξης της λειτουργίας του την 1η Οκτωβρίου 2007, με πέντε Σχολές, τη Σχολή Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής  τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Ιωάννη Γρηγορίου, τη Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, τη Σχολή Επιστημών, καθώς και την Ιατρική Σχολή. Όλα τα προγράμματα προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικού που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι αναγνωρισμένα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου