ΕΝΑ ΤΣΑΚΩΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΚΑΔΟΠΟΥΛΑ!!!

Ένα νέο εύχρηστο και καλαίσθητο λεξικό εκδόθηκε  από την κα Ελένη Μάνου στα πλαίσια της προσπάθειας της για τη διατήρηση της τοπικής µας γλωσσικής κληρονομιάς, της Τσακώνικης Διαλέκτου.
Η συγγραφέας, κατάγεται από το Λεωνίδιο όπου ζει μόνιμα, και είναι μητέρα τριών παιδιών. Είναι καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας και μεταφράστρια.

Η συγγραφέας συνέγραψε ένα λεξικό µε εικόνες, µε στόχο την επαφή των παιδιών µας µε την προγονική τους γλώσσα µε έναν ευχάριστο και παράλληλα διδακτικό τρόπο.
Το λεξικό παρουσιάζει ομάδες λέξεων, τις οποίες συναντάμε στην καθημερινή µας ζωή όπως, οικογένεια, ενδυμασία, το ανθρώπινο σώμα, το τσακώνικο σπίτι, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ζώα, φυτά, δέντρα, φαγητά, οι ημέρες και μήνες, αριθμούς κ.α. Στο πίσω μέρος του βιβλίου ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να ανατρέξει σε ευρετήριο λέξεων, οι οποίες είναι ταξινομημένες µε αλφαβητική σειρά και εικονογραφημένες. Στο ευρετήριο δίνεται η ετοιμολογία, η ερμηνεία των λέξεων, οι συνώνυμές τους καθώς και τα υποκοριστικά και μεγεθυντικά αυτών.
Το βιβλίο αριθμεί εβδομήντα δύο (72) σελίδες.
Αποκτήστε το, στέλνοντας email στο tsakonopoula@gmail.com
Μπείτε στο leonidio.gr
Astrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου