Πρόταση για την αναστήλωση του Κάστρου


 Απόφαση με τη οποία ζητά την αναστήλωση του Κάστρου του Παραλίου Αστρους, από την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, έλαβε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και τον αποκλεισμό από την είσοδο των
επισκεπτών του των επικινδύνως ετοιμόρροπων σημείων μέχρι να αποκατασταθούν. Επίσης, αποφασίστηκε και η διαβίβαση της περιγραφής μελέτης και των άμεσων μέτρων για την στερέωσή και ανάδειξη του Κάστρου των Ζαφειρόπουλων της Αρχιτέκτονα -Μηχανικού Φωτεινής Δαλιάνη.
Μειοψήφησε ο δ/σ της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Π. Αδάμης με μόνο σκεπτικό, πως για ένα τόσο σημαντικό θέμα για το Παράλιο Αστρος, απουσίαζαν από τη συνεδρίαση ο δ/σ κ. Θ. Μακρής, αλλά και του πρόεδρος του τ/σ κ. Χ. Πίκουλης.
Σίγουρα αυτή η απόφαση από μόνη της μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα ουσιαστικό σε ότι έχει να κάνει με την ανάγκη να γίνουν άμεσα έργα στο Κάστρο. Ομως είναι μια βάση που πάνω της μπορούν να πατήσουν οι τοπικές αρχές προκειμένου να επιτευχθεί τελικά η αναστήλωση ενός τόσο σημαντικού μνημείου, τόσο για το Παράλιο Αστρος, όσο και για ολόκληρη την περιοχή.

Στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης:



Το θέμα Πολυδύναμου Κέντρου Πολιτισμού – Οικοτουρισμού της τοπικής Κοινότητας Δολιανών και της επιστροφής του στο Δήμο, αφού η εταιρεία που το είχε μισθώσει δεν είχε αποδώσει ενοίκια για δύο χρόνια.

Η ανάγκη να οριστεί ο αιγιαλός στον Ατσίγγανο – Γλυφάδα, σε μήκος 500 μέτρων από την αρχή του στηθαίου, ώστε να μπορούν να γίνουν έργα λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου στο σημείο. Για το θέμα αυτό ο δ/σ Αγγ. Καμπύλης πρότεινε να μην περιοριστεί ο ορισμός αιγιαλού μόνο σε αυτό το κομμάτι αλλά να γίνει στο σε όλην την περιοχή, από τον Ατσίγγανο μέχρι το Παλιόχανο.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η χθεσινή συνεδρίαση διεξήχθη με πολλές απουσίες. Εκτός του Δημάρχου κ. Μ. Σκαντζού, απουσίαζαν και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος και Στράτης Δαλιάνης και οι δ/σ Κόκκωνας, Μακρής και Γαλάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου