Κοινωνικό παντοπωλείο στην Τρίπολη


Σε μια εποχή που δοκιμάζεται η κοινωνική ευαισθησία ο Δήμος Τρίπολης αφουγκραζόμενος τις ιδιαίτερες ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων συμπολιτών στη δεδομένη οικονομική συγκυρία προχώρησε στην...ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρία Εικοσιδέκα παραβρέθηκε στο χώρο του Παντοπωλείου όπου και ετοιμάζεται προκειμένου τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Αντιδήμαρχος δήλωσε:

«O Δήμος Τρίπολης αποφάσισε τη δημιουργία και τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου θέλοντας να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω εθελοντικής συνεργασίας.



Βρισκόμαστε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Είναι ένας χώρος ιδιόκτητος του Δήμου, στην Πλατεία Βαλτετσίου. Έχουμε παραλάβει τις χορηγίες από τις επιχειρήσεις, τους ιδιώτες και τις εταιρείες και το προσωπικό έχει τοποθετήσει στα ράφια τα προϊόντα Οι προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζονται στον εθελοντισμό και αυτό είναι αξιοθαύμαστο .

Ευχαριστούμε όλους τους επιχειρηματίες και τις εταιρείες που βοηθάνε στη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου που σκοπό έχει την κάλυψη πρωτογενών αναγκών των απόρων οικογενειών . Όταν πλέον έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα των ευγενικών χορηγών μας που μας προσφέρουν την βοήθεια τους σε αυτή την πρώτη φάση του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα τους ευχαριστήσουμε δημόσια και ονομαστικά καθώς είναι αξιέπαινο το παράδειγμα τους και ελπίζουμε ότι πολλοί θα το ακολουθήσουν . Το παντοπωλείο θα συνεχίσει να υφίσταται εφόσον οι επιχειρήσεις, οι ιδιώτες και όλοι εμείς ο καθένας ξεχωριστά προμηθεύουμε το παντοπωλείο με τρόφιμα.

Προσπαθούμε όλοι μαζί να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια, η οικονομική συγκυρία την οποία περνάμε αυτή την εποχή επιβάλλει να είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλο και στα πλαίσια της αλληλεγγύης να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια τους, τα οικονομικά και τα ψυχολογικά.

Θέλω να πω στους συμπατριώτες μας και στις συμπατριώτισσες μας , εάν έχουν κάτι περίσσευμα στο σπίτι τους έστω ένα κουτί γάλα ή ένα κιλό ζάχαρη, καλό είναι να το φέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, γιατί η λειτουργία του στηρίζεται στον εθελοντισμό των ιδιωτών , των εταιρειών και των επιχειρήσεων , συλλόγων και όλων εμάς. Απευθύνεται σε οικογένειες άπορες , οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν αιτήσεις αυτοί οι οποίοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο . Να ενημερώσω για όσους δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να απευθυνθούν στο κτίριο του Δημαρχείου και στο ισόγειο, στο τμήμα της κοινωνικής πρόνοιας , να προμηθευτούν τις αιτήσεις και να φέρουν τα παραστατικά τα οποία χρειάζονται, όπως ταυτότητα, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το εκκαθαριστικό της εφορίας για να φαίνεται ο βαθμός απορίας.

Ευελπιστούμε στο τέλος του Οκτωβρίου να ξεκινήσει η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και η οποία θα είναι προς το παρόν μια φορά την εβδομάδα. Ωστόσο ανάλογα με τη ζήτηση που θα έχουμε και την ποσότητα των τροφίμων που θα έχουμε ίσως λειτουργήσει και 2 φορές την εβδομάδα, πρωινές ώρες, 9-1 .Οι εργαζόμενοι του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας φροντίζουν το παντοπωλείο με Υπεύθυνο έναν υπάλληλο του Δήμου.

Βρισκόμαστε όλοι στο πλευρό των αναξιοπαθούντων και των ευάλωτων και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Ο Δήμος Τρίπολης ως κρατικός φορέας που έχει άμεση επαφή με τον πολίτη, γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα του και προσπαθεί να βρεθεί κοντά του , να τον βοηθήσει, έως ότου μπορέσει να σταθεί στα πόδια του από μόνος του. Η αρχή μας ως τμήμα κοινωνικής πρόνοιας και ως Δήμος είναι κανένας από τους συμπολίτες μας να μη μείνει χωρίς τροφή και κανένας από τους συμπολίτες μας να μη μείνει χωρίς το γιατρό του. Μετά το παντοπωλείο δρομολογούμε και το κοινωνικό ιατρείο. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου