Στήριξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητούν οι εργαζόμενοι των ΙΓΜΕ

 Χάρης Σμυρνιώτης: Η πολιτεία πρέπει έμπρακτα να δείξει το ενδιαφέρον, για να στηριχτεί η περιφερειακή μονάδα Πελοποννήσου.
Σήμερα στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της  αντιπεριφερειάρχου κας Νικολάκου, του περιφερειακού συμβούλου κου Παπαφωτίου, του προέδρου συνδικάτων εργαζομένων ΕΚΒΑΑ-πρώην ΙΓΜΕ, κου Σμυρνιώτη Χάρη και του κου Σταθόπουλου Νίκου, εκπροσώπου των εργαζομένων της τοπικής επιτροπής καθώς διατελεί, και ως εργοδηγός της περιφερειακής μονάδας Πελοποννήσου, προκειμένου να συζητηθούν τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν την πρώην ΙΓΜΕ σε επίπεδο διοίκησης αλλά και δομών.



Ο κος Σμυρνιώτης, τόνισε το πρόβλημα των αρκετών εργαζομένων, οι οποίοι έχουν φύγει πλέον απ’ την υπηρεσία, λόγω κυρίως συνταξιοδότησης, λέγοντας μάλιστα ότι απ’ τους 130 εφέδρους παραμένουν 100 στην εργασία τους. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση, δόθηκε στη σημασία που έχει η ΙΓΜΕ και οι υπηρεσίες που παρέχει σε ολόκληρη την Ελλάδα, στηρίζοντας με το επιστημονικό προσωπικό της αλλά και με το ευρύτερο τεχνικό πλήρωμά της, την οικονομία ολόκληρης της Χώρας, αφού αναλαμβάνει συνεχώς πολυδάπανα αναπτυξιακά έργα και τα φέρνει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία, όπως και αυτά τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και θα πάψουν τις περαιτέρω διαδικασίες εάν πάψει η λειτουργία της ΙΓΜΕ.

Τα κύρια αιτήματα του κου Σμυρνιώτη απέναντι στην Πολιτεία, είναι να μη μείνουν στα χαρτιά οι δεσμεύσεις της αλλά να εφαρμοστούν έμπρακτα, προκειμένου να στηριχτεί η περιφερειακή μονάδα Πελοποννήσου. Ειδικότερα, ζητά να στελεχωθεί στοιχειωδώς η μονάδα με καταρτισμένους επιστήμονες και άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό πλήρωμα καθώς και να μεταφερθούν τα γραφεία της ΕΚΒΑΑ σε έναν άλλο χώρο, μιας και λόγω γενικότερου οικονομικού προβλήματος, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο νοίκι, που τώρα υποχρεούται να πληρώνει.

Ο κος Σταθόπουλος, τόνισε ότι η μονάδα κινδυνεύει να μείνει ακέφαλη, αφού δεν υπάρχει κάποιος επιστήμονας να μπορέσει να κρατήσει τα ηνία της διοίκησης, μιας και ο πρώην προϊστάμενος μεταφέρθηκε για οικογενειακούς λόγους στην Αθήνα.

Ο κος Παπαφωτίου, επικαλέστηκε λόγους αυθεντίας, για να μπορέσει να διατηρηθεί η περιφερειακή μονάδα Πελοποννήσου της πρώην ΙΓΜΕ και να μην προβεί σε κατάργηση, λέγοντας πως αποτέλεσε για πολλά χρόνια πρότυπο ολόκληρης της Ευρώπης, χάρη στο υψηλού επιπέδου επιστημονικό της προσωπικό.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Νικολάκου, δεσμεύτηκε να ενισχύσει με όποιο τρόπο τη μονάδα, αναφερόμενη σε χώρο μετεγκατάστασης, ούτως ώστε να αποδεσμευτούν τα μέλη απ’ το επιπλέον οικονομικό φορτίο του ενοικίου. Σε αυτό, θα σταθεί αρωγός και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης, όπως τόνισε η κα Νικολάκου, γιατί όπως είπε είναι κρίμα τα ελληνικά λαμπρά επιστημονικά μυαλά να εξάγονται στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου