Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μαντινείας: Διεκδικούμε το δίκιο μας

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μαντινείας (Κάψια) Δήμητρα Γκέσουρα – Κακαρίκου σε ανακοίνωση της αναφέρει:
Οι συνέπειες της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας έχουν ήδη φανεί στη ζωή των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, μεταξύ των οποίων την πρώτη θέση κατέχουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.
Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών και ατόμων με αναπηρίες-ΑμεΑ δεν επιζητούμε τον οίκτο και την φιλανθρωπία κανενός αλλά πρωτίστως σαν πολίτες και φορολογούμενοι αυτής της χώρας απαιτούμε  τουλάχιστον να περισώσουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων μας που δεν είναι σε θέση να διεκδικήσουν κάποιοι από αυτούς ούτε το ΄΄δίκιο΄΄ τους.                                                  



Δίνοντας καθημερινά μάχες με τα προβλήματα των ανθρώπων μας, των κοινωνικών προκαταλήψεων και τις αδυναμίες του κράτους (την αδιαφορία της κρατικής πρόνοιας, τις ανύπαρκτες δομές) δίνουμε άλλη μία μάχη μαζί με τις διεκδικήσεις της ΠΟΣΓΚΑμεΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ) και της ΕΣΑμεΑ (Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ).

Διεκδικούμε:                                                                                                              

• Να μην υπάρχει χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, κανένας ανασφάλιστος με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση και κανένας ανασφάλιστος γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και να αναφερθεί με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι τα πάσης φύσεως αναπηρικά επιδόματα που χορηγούνται από τους Δήμους της χώρας (προνοιακά, εξωϊδρυματικό), τις Περιφέρειες (διατροφικά επιδόματα) και κάθε δημόσιο φορέα, λόγω του ότι δεν αποτελούν εισόδημα δεν συνυπολογίζονται στο εισοδηματικό κριτήριο και να διασφαλιστεί ότι τα πάσης φύσεως αναπηρικά/προνοιακά επιδόματα δεν θα συνυπολογίζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων.

• Να μην κοπεί το ΕΚΑΣ και να μην γίνει καμία περαιτέρω μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις συνταξιούχων με αναπηρία και συνταξιούχων που προστατεύουν άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, από 1/1/2014.

• Παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν «φυλακισμένοι» στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.

• Άμεση αξιολόγηση από ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει και η ΕΣΑμεΑ, της 26άμηνης λειτουργίας του θεσμού των ΚΕΠΑ.

• Αποκατάσταση των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα  από τα ασφαλιστικά ταμεία .

Ας αναλάβουν κάποιοι  την ευθύνη των πράξεων τους  κι ας μην  ΄΄αναπολούν ΄΄ τα χρόνια του Καιάδα…είναι καιρός να περισωθεί η αξιοπρέπεια  όλων μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου