EKTINAΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ...

 Κατά 189% αυξήθηκε η ανεργία μεταξύ των νέων πτυχιούχων την περίοδο 2008 – 2012 σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ
Όπως επεσήμανε ...
κατά την παρουσίαση της έκθεσης ο επιστημονικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Νίκος Παΐζης, αποτέλεσμα αυτής της αλματώδους αύξησης είναι η παράλληλη εκτόξευση του ποσοστού των πτυχιούχων που μεταναστεύουν.
«Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι η βάση και η κοιτίδα της διδασκαλίας των κλασσικών σπουδών πανευρωπαϊκά και να προσελκύει εκατοντάδες φοιτητές σε αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα στα πανεπιστήμια της, αντί να υποφέρει απο διαρροή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό» δήλωσε ο ίδιος.



Επίσης στην ίδια έρευνα διαπιστώνεται, ότι η δαπάνη της ελληνικής οικογένειας για τις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών της αυξήθηκε κατά 61% την δεκαετία 2001-2011, ενώ η κρατική δαπάνη ανά φοιτητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, είναι στην 26η θέση των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
 Ο κ.Παϊζής με αφορμή και την νέα κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα πανεπιστήμια με αφορμή την διαθεσιμότητα των διοικητικών τους υπαλλήλων, είπε ότι στη χώρα μας υπάρχει η μικρότερη αναλογία διοικητικών υπαλλήλων ανά επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό και ανα φοιτητή, μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, η δαπάνη ανά διδάσκοντα στα Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας είναι 29.463,79 ευρώ το χρόνο. Κατά τη διάρκεια της τριετίας 2008-2010 παρατηρείται μείωση κατά 9,6% της δαπάνης ανά μαθητή ή φοιτητή, από 30.191,21 ευρώ το 2008 σε 22.279,25 ευρώ το 2010.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου