EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία "Γενική Καλωδίων"

Εργατικό Κεέντρο Κορίνθου : Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Γενική Καλωδίων»Η εταιρεία «Γενική Καλωδίων Αφοί Ορφανίδη ΑΒΕΤΕ» το 2012 απασχολούσε 120 εργαζόμενους, ενώ σήμερα στην εταιρεία εργάζονται μόλις 62 άτομα. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών, τους έχει επιβληθεί εκ περιτροπής εργασίας και έχουν υποχρεωθεί σε άδειες άνευ αποδοχών, η εταιρεία εξακολουθεί να μην καταβάλλει εμπρόθεσμα τη μισθοδοσία του προσωπικού με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις σε δεδουλευμένα και επιδόματα αδείας.



Μετά από την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Δ. Στρατούλη στην οποία ενημερώθηκαν για τα τοπικά προβλήματα, με προεξέχον θέμα αυτό του εργοστασίου της Γενικής Καλωδίων και αφού άκουσαν τις θέσεις μας, κατάθεσαν ερώτηση στην βουλή ,βασισμένη σε αυτές ,την οποία επισυνάπτουμε . Θέλουμε και δημόσια να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον κ. Στρατουλη που αν και δεν είναι τοπικός μας βουλευτής ενδιαφέρθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτούς .



                                                     ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                                                                ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΕΜΗΣ                                   ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ
Η εταιρεία «Γενική Καλωδίων Αφοί Ορφανίδη ΑΒΕΤΕ» το 2012 απασχολούσε 120 εργαζόμενους, ενώ σήμερα στην εταιρεία εργάζονται μόλις 62 άτομα. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών, τους έχει επιβληθεί εκ περιτροπής εργασίας και έχουν υποχρεωθεί σε άδειες άνευ αποδοχών, η εταιρεία εξακολουθεί να μην καταβάλλει εμπρόθεσμα τη μισθοδοσία του προσωπικού με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις σε δεδουλευμένα και επιδόματα αδείας.


Στα διαρκή αιτήματα των εναπομεινάντων εργαζομένων για τακτικές πληρωμές και για πλήρη και σταθερή εργασία, το μόνιμο επιχείρημα της εταιρείας είναι η έλλειψη κεφαλαίων κίνησης προκειμένου να εκκινήσει η παραγωγική διαδικασία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η εκπλήρωση των υποχρεώσεών της αλλά και η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου εξαρτάται από την εκταμίευση ενός εγκεκριμένου δανείου ύψους 1.500.000 ευρώ.

Επειδή, μέσα σε δυο χρόνια έχουν απολυθεί οι μισοί περίπου εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές στις αποδοχές τους και παραμένουν απλήρωτοι.

Επειδή, οι εκπρόσωποι της εταιρείας σε συνεχόμενες τριμερείς συναντήσεις στην Επιθεώρηση Εργασία, διαρκώς υπόσχονται εκπλήρωση των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους εργαζομένους χωρίς όμως να τηρούνται τελικά οι υποσχέσεις αυτές.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1)Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν τα Υπουργεία που εποπτεύουν προκειμένου να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων και η απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας τους;

2)Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν τα Υπουργεία που εποπτεύουν προκειμένου να συνεχίσει η παραγωγική λειτουργία της επιχείρησης;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Στρατούλης Δημήτρης

Καραγιαννίδης Χρήστος

Μπάρκας Κώστας

Μπόλαρη Μαρία

Σταθάς Γιάννης

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Κανελλοπούλου Μαρία

Κοδέλλας Δημήτρης

Πετράκος Θανάσης

Χατζηλάμπρου Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου