Μια Πλατανίτισσα στην Αυστραλία γράφει για το αγαπημένο της χωριό

Η Μαρία Θανασά-Παπαμάρκου, από τον Πλάτανο Κυνουρίας, η οποία ζει από μικρό κοριτσάκι στην Αυστραλία και διαπρέπει εκεί ως επιχειρηματίας, στέλνει μια επιστολή για το αγαπημένο της χωριό που ποτέ δεν ξεχνά, που πάντοτε νοσταλγεί και το επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί. Ο ελληνισμός της Διασποράς, εν αντιθέσει με πολλούς από εμάς, ζει πιο κοντά στην αγαπημένη του πατρίδα και πιο κοντά στις αξίες της ελληνικής κοινωνίας που πήρε μαζί του φεύγοντας, ενώ εμείς που μείναμε εδώ τείνουμε να τις ξεχάσουμε. Η κυρία Θανασά-Παπαμάρκου, μια από τις πιο γελαστές, προσηνείς, γλυκές και ζωντανές, έξυπνες γυναίκες και πολίτες του κόσμου που θα μπορούσες να συναντήσεις ποτέ, έστειλε την ακόλουθη επιστολή, για να μιλήσει για το χωριό της, για να ευχαριστήσει για τη φιλοξενία του, αλλά και να καλέσει τους Πλατανίτες και τις Πλατανίτισσες να αγαπηθούν και να συμφιλιωθούν, αφού η αγάπη για τον Πλάτανο ενώνει.



«Φέτος το καλοκαίρι επισκέφτηκα για μία ακόμη φορά το αγαπημένο μου χωριό, τον Πλάτανο Κυνουρίας, το οποίο έχει εξελιχθεί και προοδεύσει αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η προσέλευση ξένων και ντόπιων επισκεπτών ήταν μεγάλη, γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα. Όπως επίσης η άψογη φιλοξενία και εξυπηρέτηση της οποίας γίναμε αποδέκτες εγώ, η οικογένειά μου και οι φίλοι μου από τον ξενώνα «Άννα», την κυρία Άννα Σούρσου-Αντωνίου, την κυρία Μαρία Γαρδελίνου και το καφενείο ''Η Κληματαριά''.

»Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να συγχαρώ τον εργατικό και ακούραστο Πρόεδρο του χωριού και του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Πλατάνου, κύριο Θανάση Αντωνίου για τα έργα και την προσωπική εργασία που έχει προσφέρει ανιδιοτελώς στον Πλάτανο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

»Επιθυμώ να προσφέρω με όποιον τρόπο μπορώ στο αγαπημένο μου χωριό, παρά τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν η σκέψη μου είναι πάντοτε κοντά του.

»Είναι όμως σημαντικό όλοι οι απανταχού Πλατανίτες και Πλατανίτισσες να είναι αγαπημένοι και ενωμένοι μεταξύ τους χωρίς γκρίνιες, αντιπαλότητες και κακόβουλες ενέργειες οι οποίες με στεναχωρούν ιδιαίτερα. Η αγάπη για τον τόπο μας είναι αυτή που μας ενώνει όλους.

»Κλείνοντας, θα ήθελα από εδώ και στο εξής να γίνονται έργα στον Πλάτανο και να μη μένουμε μόνο στα λόγια.

''Σαν του Πλατάνου το νερό δε θα βρεις σ ' άλλα μέρη,
 με μια γουλιά δε θες γιατρό με δύο βρίσκεις ταίρι''

                                                                           
Με αγάπη,
Μαρία Θανασά Παπαμάρκου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου