Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Ομογενών μας στην Αμερική

 Δυναμικό «παρών» έδωσε η ομογένεια των καταγόμενων από τα χωριά του τέως δήμου Μαριού στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που οργάνωσε ο δραστήριος και φιλοπρόοδος Σύλλογος «Αθηνά», την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου στο Merrick της Νέας Υόρκης.
Οι καταγόμενοι από τα χωριά Αμυγδαλιά, Κουνουπιά, Μαρί, Πελετά, Πηγάδι, Πούλιθρα, Πυργούδι και Χούνη που διαμένουν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης συγκεντρώθηκαν έπειτα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για να συζητήσουν τα εξής θέματα:



τη συγκέντρωση δωρεών για την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου
την ανανέωση των συνδρομών για το έτος 2016
τη διεξαγωγή του ετήσιου picnic του Συλλόγου
τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Συλλόγου
τη συμμετοχή του Συλλόγου στην προγραμματισμένη παρέλαση κατά την εορτή της 25ης Μαρτίου
τη διεξαγωγή εκδρομής στο Atlantic City
προσεχείς διοργανώσεις και τέλος τη συμμετοχή του Συλλόγου στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, ώστε να εξασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ομογενών στην Ελλάδα από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Υπενθυμίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συγκροτείται από τα εξής μέλη: Γιώργο Ξερακιά (Πρόεδρο), Χρόνη Τσεμπελή (Αντιπρόεδρο), Νίκο Μητσινίκο (Γραμματέα), Δημήτρη Καρδιασμένο (Βοηθό Γραμματέα), Κώστα Καρδιασμένο (Ταμία), Θεοφάνη Μητσινίκο (Μέλος), Παναγιώτη Τσεμπελή (Μέλος).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Δημομαριωτών «Αθηνά» ιδρύθηκε το 1909, αποτελώντας ένα από τα πρώτα ελληνικά σωματεία της ομογένειας στη Νέα Υόρκη. Στην εκατοντάχρονη και πλέον ιστορία του, ο Σύλλογος έχει να επιδείξει ένα πολυσχιδές έργο στα ορεινά χωριά του δήμου Νότιας Κυνουρίας, χρηματοδοτώντας την κατασκευή κοινωφελών κτισμάτων, συνδράμοντας σημαντικά στην ανάπτυξη των κοινοτήτων αυτών κατά τον περασμένο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου