Τα κάλαντα του Λαζάρου στην Τρίπολη

Αποτέλεσμα εικόνας για καλαντα λαζ Ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας «Η ΡΟΥΜΕΛΗ» και το Κατηχητικό Σχολείου  του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, συνδιοργανώνουν εκδήλωση αναβίωσης του ρουμελιώτικου εθίμου, στην οποία θα ψαλούν τα κάλαντα του Λαζάρου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πετρινού το πρωί του Σαββάτου στις 23 Απριλίου 2016 καθώς τότε εορτάζουμε την Ανάσταση του Λαζάρου.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συνεχιστεί και να διαδοθεί το έθιμο με τα κάλαντα του Λάζαρου στις νεώτερες γενιές μέσα από τη βιωματική συμμετοχή των παιδιών, όπου ενεργοποιούνται να στραφούν στις παλιότερες γενιές και τα παραδοσιακά κάλαντα.



Επί τη ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής, καλούμε όσα παιδιά κυρίως δημοτικού σχολείου, θα ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτή, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του κατηχητικού Σχολείου από το Σάββατο 2 Απριλίου και έκτοτε έτσι ώστε να οργανωθούν αλλά και να διδαχθούν τα κάλαντα. Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στην Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου (Ανεξαρτησίας) στην Τρίπολη από τις 11:30 έως 12:30 το πρωί.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας «Η ΡΟΥΜΕΛΗ»

Η κατηχητική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου