Ορειβατικό διήμερο στο Μαίναλο και εγκαίνια ενός πρωτότυπου μονοπατιού

Ο Σύλλογός Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, μαζί με τους δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας, τους τοπικούς συλλόγους Πιάνας και Ελάτης καθώς και τους εθελοντές από τα χωριά της περιοχής, διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή 21 & 22 Μαΐου 2016 ένα θαυμάσιο ορειβατικό διήμερο στο Δυτικό Μαίναλο.
Θα εγκαινιάσουν ένα εντελώς πρωτότυπο μονοπάτι, μήκους περίπου 30 χιλ. με επίκεντρο τα χωριά Πιάνα, Αρκουδόρεμα, Λιμποβίσι, Ελάτη και Βυτίνα. Πιστεύουμε ότι ένα δίκτυο μονοπατιών ορεινής πεζοπορίας, μπορεί να συνεισφέρει στον μεγάλο στόχο όλης της ορειβατικής οικογένειας, που δεν είναι άλλος από την προστασία και την ήπια διαχείριση της απαράμιλλης φύσης του Μαινάλου. Ένα διαχρονικό όραμα που αφορά άλλωστε όλους τους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



ΣΑΒΒΑΤΟ 21/05/2016
1. 10.00 π.μ. συνάντηση και υποδοχή των ορειβατικών συλλόγων (Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς και Κρήτης) στο πανέμορφο χωριό Πιάνα υψόμ. 1.100μ.
2. 10.30 π.μ. έναρξη πορείας Σαββάτου.
Α΄ διαδρομή : Πιάνα- Σπήλαιο Πανός- Λυκόρεμα-Ποταμός Ελισσώνας-Αρκουδόρεμα- Κανελλάκια- Παλιοχώρι Ελάτης.(Χώρος κατασκήνωσης) .
Ώρες Πορείας: 6.30΄ Κατηγορία Β΄
Β΄ διαδρομή: Πιάνα- Σπήλαιο Πανός- Λυκόρεμα-Ποταμός Ελισσώνας- Αρκουδόρεμα
Ώρες Πορείας: 3.30΄ Κατηγορία A+
Στη συνέχεια με τα λεωφορεία, οι ορειβάτες της Β΄ διαδρομής θα επισκεφθούν το ιστορικό χωριό των Κολοκοτρωναίων, το Λιμποβίσι και από εκεί θα φτάσουν στο χώρο της κατασκήνωσης στο Παλιοχώρι Ελάτης (1.200μ.)
3. Το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο της κατασκήνωσης θα ακολουθήσει ορειβατικό γλέντι με δημοτικά τραγούδια και ντόπιες γεύσεις.
Διανυκτέρευση σε σκηνές ή σε ξενώνες στην Ελάτη και στα γύρω χωριά της περιοχής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/05/2016
Α΄ διαδρομή : Παλιοχώρι Ελάτης- Ελάτη- Χαράδρα ποταμού Μυλάοντα-Βυτίνα
Ώρες πορείας: 4 Κατηγορία A΄
Β΄διαδρομή: Παλιοχώρι Ελάτης- Πηγή Μπουρμπουλίστρα - κορυφή Μαδάρα (1.601μ.) –Έντεκα Τούρκοι - Ελάτη - Χαράδρα ποταμού Μυλάοντα – Βυτίνα.
Ώρες πορείας:6.30 Κατηγορία Β΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου